Hur man installerar en termostat i en 1998 Camry

Var uppmärksam på kylsystemet av 1998 Toyota Camry eftersom äldre motorer kommer att bygga upp motorn slam i systemet. Detta slam kan samlas runt termostaten inuti insugningsröret och orsaka överhettning av motorn. Om motorn i din Camry överhettas, kan det kosta tusentals att ha motorn byggdes. Byt termostaten som en förebyggande åtgärd. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
RTV silikon packning Maker
Visa fler instruktioner
1

Bänd kylarslangen stoppbygeln utanför insugningsröret av termostathuset med en platt skruvmejsel och dra sedan kylarslangen från insugningsröret.
2

Ta bort termostathuset från insugningsröret av Camry genom att ta bort de två skruvarna som håller den i plats och sedan genom att dra uppåt på huset. Detta exponerar termostaten inuti insugningsröret.
3

Lyft uppåt på termostaten för att ta bort den från insugsröret. Dra termostaten packningen från insugningsröret och kassera båda poster.
4

Placera den nya termostaten i insugningsröret och säkra termostaten genom att vila den på läppen som vilar strax under kylaren vätskenivån.
5

Lägg en sträng RTV silikon packning Maker runt den nedre kanten på termostathuset och sedan skruva tillbaka termostathuset på insugningsröret av Camry.
6

Skjut kylaren tillbaka slangen på inloppsröret av termostathuset och fäst den med hjälp av spärren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64912.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.