Hur felsöker jag en generator för en HHR Turbo?

Chevrolet HHR Turbo var utformad som en konkurrent till Chrysler PT Cruiser. Även om det inte börjar bra, har den HHR fortsatta förbättringar av design och prestanda (inklusive side curtain krockkuddar, större stabilitet och uppskattningsvis 32 miles per gallon) gjorde det en stark utmanare. Om din HHR Turbo visar tecken på att förlora kraft eller om du har svårt att få det att veva, kan generatorn vara svag. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Höj Chevy huva och hitta generatorn (en rund, remdriven motor mekanism). Klicka på en av länkarna i "Referens" för en bild av en generator.
2

Inspektera generatorn för skador. Korrosion, rost och trasiga bitar är alla tecken på problem. Kontrollera anslutningarna av batterikablarna på batteripolerna för dålig passform eller frätande material. Rengör kabelanslutningar och dra åt anslutningarna om de är lösa.
3

Dra runt motorn och lyssna efter ljud som kommer från generatorn. Generatorn ska vara tyst. Buller kan vara ett tecken på trasiga inre mekanismer, kortslutna dioder eller en böjd remskiva. Har generatorn granskas av en mekaniker eller tekniker på en bildelar återförsäljare.
4

Anslut en voltmeter till batteripolerna när motorn är igång. Fäst den positiva testet ledningen till den positiva batteripolen, och fäst sedan den negativa kabeln till den negativa batteripolen. Pluskabeln och inlägg är röda, och den negativa och stolpen är svart.
5

Titta på avläsningen på voltmetern. En bra, stark generator kommer att visa en spänningsmätning mellan 13,6 och 14,3 volt. Något mindre innebär att generatorn inte är tillräckligt stark för att ladda batteriet när motorn är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65686.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.