Felsökning av en 2002 Chrysler Concorde AC

Felsök systemet luftkonditionering i ditt 2002 Chrysler Concorde innan temperaturen stiger denna sommar. Eventuella problem i systemet kan vara enkelt att diagnostisera. Vanliga problem är en trasig säkring eller ventilstyrning. Kör igenom några felsökningssteg innan du tar ditt fordon till en AC mekaniker för vad som skulle visa sig bli en dyr tjänst. Saker du behöver
luftkompression testfigur
Visa fler instruktioner
1

Kolla AC kontroller för skador. Om kontrollerna är lösa eller svåra att flytta, byta ut dem. Om du inte hör eller känner fläkten slår på, kanske en säkring har gått, eller fläkten kan vara felaktig.
2

Inspektera säkringsdosan för eventuella säkringar. Den säkringscentralen i 2002 Chrysler Concorde ligger vid slutet av förarsidan instrumentbräda. Öppna dörren på säkringsdosan och dra bort panelen. Läs instruktionerna på omslaget för att identifiera säkringen ansluten till AC-systemet. Om säkringen är skadad, byt ut den mot en annan med samma strömstyrka.
3

Kontrollera att ventilen kontrollen fungerar korrekt genom att känna de två Värmeslangarna under huven när motorn är körs. De Värmeslangarna sticker ut från brandväggen och är lika i tjocklek till en trädgårdsslang. Båda slangarna ska vara varm. Man bör dock vara betydligt svalare än den andra. Om inte, kan ventilen kontroll behöver bytas. Har en kvalificerad mekaniker undersöka denna fråga ytterligare.
4

Vrid luftkonditioneringen sin kallaste inställningen med motorn igång. Titta under huven för att se om den magnetiska kopplingen ansluten till AC-kompressorn ingriper. Om du inte ser eller hör kopplingen börja snurra, kan systemet vara låg på köldmedium. Ha en mekaniker fylla på systemet. En bullrig kompressor kan innebära att det är nära till misslyckas.
5

Inspektera alla AC slangar efter läckor. Om du märker en grön, oljig återstod på dem, kan de skadas och behöver bytas ut.
6

Använd en AC mätare kompression test för att kontrollera att systemet för tillräckligt tryck när motorn är avstängd. Testfiguren har röda och blå slangar kopplade till röda och blå skärmar för att beräkna trycket. Ta bort de svarta hattarna från tjänsten portarna på bilens luftkonditionering. Skruva den blåa slangen till låg-side tjänsten port och den röda slangen till high-side port. En normal tryckavläsning bör vara mellan 50 och 80 PSI. Om inte, kan det tyda på en läcka i systemet. Har en kvalificerad mekaniker utreda vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66433.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.