Felsökning av en Ford EEC-IV

Före 1996 hade varje tillverkare en olika diagnostiska system. Ford använde Elektronisk motorkontroll, och den fjärde versionen (EEG-IV) kom i bruk med 1984 fordon. Felsökning motorproblem och EEG-IV felkoder involverade en process mer primitiv än dagens handhållna scanners. Fortfarande, initiera en äldre Fords självtest är fortfarande en relativt enkel uppgift. Det finns två processer för kontroll av EEG felkoder. En involverar räkna hur många gånger kontrollera motorn ljus blinkar, och den andra är nödvändig för äldre Fords som inte har en lätt kontrollera motorn. Saker du behöver
Byglingstråd
Volt mätare
Visa fler instruktioner
Fords Med en Check Engine Light
1

Sätt ditt nyckeln i tändningslåset och starta bilen. Låt fordonet tomgång tills motorn är helt uppvärmd. Vänta 5 till 10 minuter, eller rev motorn vid 2000 rpm under två minuter.
2

Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Kontrollera att luftkonditioneringen stängs av helt.
3

Öppna motorhuven och lokalisera självtest Outlet. Platsen kommer att variera beroende på modell av Ford. STO är trapetsformad och har sex portar. I närheten kommer att bli självtest Input. Den kommer innehålla endast en port.
4

Placera en bygel i självtestet utlopp s grundstötning port. Detta kommer antingen vara rätt plats på översta raden, eller längst till vänster spår på nedersta raden. Konsultera instruktionsboken för att vara säker på att du använder rätt kortplats.
5

Vrid tändningsnyckeln till "On." Koderna kommer att förmedlas genom kontrollera motorn ljus blinkar. Räkna dessa blixtar. De felkoder själva är antingen två eller tre siffriga tal. Det blir en kort paus mellan siffror. Till exempel kommer kod 14 har kontrollen flash motorn ljus en gång, då blir det en liten paus, och nästa ljuset blinkar fyra gånger. Längre pauser mellan lamporna indikerar slutet på en felkod, och början på en annan. Skriv ner alla koder.
6

Stäng av Ford off. Om EEG nummer definitioner, rådfråga en av de många OBD-I-webbplatser tillgängliga.
Fords Utan en Check Engine Light
7

Starta bilen och låt motorn varm. Sedan, stäng av motorn.
8

Ställ voltmeter att läsa mellan 0 och 15 DC volt. Anslut voltmeter positiva ledningen till den positiva polen på Fords batteri. Anslut sedan minuskabeln till självtestet utlopp s grundstötning kortplats.
9

Anslut självtest utlopp s slot signal återgå till självtest ingång med en bygel.
10

Vrid Ford "On", men starta inte motorn. Räkna tider nålen svep. Det blir en liten paus mellan siffrorna i koden. Kod 14, till exempel, kommer att ha en nål svep, följt av en paus och sedan fyra extra svep nål. Långa pauser ange början och slutet av en ny felkod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66142.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.