Felsökning av en Ford Econoline Bränslesystem

Ford Econoline van är en populär modell tillverkad av Ford Motor Company vanligtvis används av företag för att frakta utrustning. Den Econoline van använder en standard bränslesystem pumpmatningen som pumpar bensin från bensintanken till motorn. När detta system misslyckas, kommer du inte att kunna köra bilen. Eftersom bränslesystemet är under tryck, finns det en metod som är mycket exakt för felsökning en Ford Econoline bränslesystemet. Instruktioner
1

Kontrollera säkringen bränslepumpen. Dra ner locket säkringsdosan, och ta bort säkringen för bränslepumpen med säkringen avdragare inne i säkringen panelen. Metallbandet inne i säkringen panelen bör inte brytas. Om det är, byt ut säkringen mot en ny med samma ampere.
2

Sätt ditt nyckeln i tändningslåset och vrid tändningen till läge "II". Lyssna efter ett svagt surrande ljud. Detta brummande är ljudet av bränslepumpen priming systemet. Reläet för pumpen ger energi, och det är det som ger den momentana hum. Om du inte kan höra din främsta bränslepump, då pumpen har nästan säkert misslyckats. Pumpen är nära den bakre delen av fordonet, ska du definitivt kunna höra det om du lyssnar noga. Reläet-och pumpenheten är vad trycksätter bränslesystemet. Så om du inte hör pumpen prime, då bränslesystemet är inte trycksatt och kommer inte att leverera bränsle till motorn. När detta händer, kommer pumpen och reläet måste ersättas av en professionell mekaniker.
3

Vrid motorn på och kolla efter bränsleläckage under van någonstans från bensintanken till huva. Eftersom bränsleledningarna hamnar under Econoline van, i stället för genom fordonet, linjerna är benägna att rost och korrosion om du bor i ett fuktigt eller korrosiv miljö (dvs., nära havet, i nordliga klimat där vägsalt används för de -ice vägarna, etc.). Med motorn är på, kommer systemet att vara under tryck, så att du kommer att se någon bränsleläckage från under bilen. Eventuella bränsleläckage i ledningarna måste fastställas. Detta innebär normalt att ersätta alla bränsleledningar.
4

Öppna huven. Med motorn fortfarande igång, kolla bränslefiltret monteras på brandväggen. Bränslefiltret är en liten kapsel där bränsleledningarna från bränsletanken konvergerar. Du kan spåra linjerna från baksidan av van ända fram till filtret. Kontrollera eventuella läckor. Ett bränsleläckage vid filtret är normalt orsakas av skadade eller defekta banjobultar som Anslut bränsleledningarna till bränslefiltret. I detta fall måste nya bultar köpas och installeras från en Ford återförsäljare. Filtret i sig kan vara felaktig. Om bränslefiltret har mer än 30.000 miles på den, bör du byta ut den.
5

Kontrollera att tveka vid låga varvtal. Under körning, om du upplever att tveka när gasspjället är helt öppet (gaspedalen är hela vägen till golvet), indikerar detta att bränsleinsprutarna är smutsiga. I vissa fall visar att bränslefiltret måste bytas eftersom den är igensatt med föroreningar. Bränsleinsprutarna kommer sannolikt att behöva tas bort och rengöras av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64397.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.