Felsökning av luftkonditionering i en Hyundai Santa Fe

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka problem själv i din Hyundai Santa Fe. Luftkonditionering problem är ganska vanligt, och kan ofta vara ganska enkelt att diagnostisera och även korrigera. Ta några enkla steg för att försöka fastställa orsaken till luftkonditionering problem. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

se om problemet är så enkelt som en trasig säkring. Om temperaturen reglagen på instrumentbrädan verkar fungera korrekt, men har ingen effekt på luften, då detta sannolikt problemet. Säkringsdosan i en Hyundai Santa Fe ligger på sidan av instrumentpanelen till vänster om ratten. Bänd upp locket gruppcentralen
2

. Byt ut den trasiga säkringen mot en av samma strömstyrka för att undvika skador på elsystemet. Addera 3

Kontrollera kontrollpanelen om kontrollerna inte fungerar alls. Hitta kontrollpanelen genom att bända loss den övre instrumentpanelen runt den temperatur luftkonditionering kontroller.
4

Lossa fyra skruvar, en i varje hörn, och ta bort panelen temperaturkontroll. Koppla fyra elektriska kontaktdon och en vakuum slang till kontrollpanelen.
5

Lyssna på fläktmotorn medan du justerar kontrollerna. Kom till fläktmotorn i din Hyundai Santa Fe genom att först inaktivera krockkuddar. Skruva loss handskfacket och ta bort den.
6

Skruva loss fläkten sele motor tråd hittade direkt bakom fläktmotorn. Lossa tre skruvar som håller fläktmotorn på plats och sedan ta bort motorn.
7

Kontrollera kylvätskans nivå. Kylvätskebehållaren finns under huven på den mycket framför fordonet. Det är vitt och plast. Öppna locket och lys med en ficklampa in i reservoaren. Kontrollera att kylvätskenivån ligger mindre än hela linjen, men mer än den låga linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63796.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.