Hur vet jag om Microchip i min bil Key är bra?

De mikrochips som ingår i de flesta bilnycklarna är en del av en stöld förebyggande system. Tangenterna fungerar inte i bilen om inte mikrochip kan ansluta elektroniskt med bilens system. Om du bilens mikrochip inte fungerar korrekt, kommer du inte att kunna använda den i bilen. Det finns flera skäl ett mikrochip nyckel kanske inte fungerar, inbegripet situationer där mikrochip har skadats eller inte programmerats korrekt. Instruktioner
1

Sätt in nyckeln i tändningen. Se till att den går in smidigt. Om nyckeln inte skärs rätt eller har skadats, kanske den inte fungerar i din bil och kan orsaka problem med bilens start.
2

Vrid nyckeln till läget ON och försök starta bilen med nyckel. Om nyckeln inte kommer att vända, kan din mikrochip har ett problem och inte läsa ordentligt. Om ett fel tänds eller din säkerhet ljus, kan din nyckel mikrochip inte fungerar korrekt.
3

Starta bilen och köra den. Om bilen startar och kör ordentligt, det är inget problem med din nyckel mikrochip. Om bilen inte kommer att vända, stanna springa eller driva med nyckeln, kan det finnas ett problem med ditt mikrochip, eller med något annat i din bils tändsystem.
4

Ta din nyckel till din fordonets lokala tillverkare återförsäljare om den inte fungerar eller har slutat fungera i din bil. Det finns inget sätt att undersöka en bilnyckel och berätta om mikrochip är bra, inte heller finns det ett rätt sätt att ta bort din mikrochip utan att skada den. Din lokala återförsäljare för service och delar avdelning kommer att kunna testa nyckeln och mikrochip för att avgöra om de fungerar utan att riskera att orsaka skador på nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66055.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.