Hur man hittar ett kort i en bil

Elektricitet färdas i en cirkel som kallas en krets. En kortslutning, som ofta kallas ett kort, definieras som en som gör el att färdas längs en annan väg än den man tänkt. Ofta kort kommer att orsaka en säkring till pop, speciellt när det är på den positiva (varma) sida av kretsen. En kort bör inte förväxlas med en öppen, eller en hög resistans kretsen. Det är när det finns ett avbrott i antingen jordsidan eller den varma sidan av en krets som inte längre gör det möjligt för elektricitet för att slutföra dess bana. Ett kort kan diagnostiseras i några enkla sätt. Saker du behöver
Multimeter
Testsladdar
Visa fler instruktioner
1

Kolla själva komponenten. Om mer än en komponent är i kretsen av den trasiga säkringen, dra dem en i taget, så att du kan avgöra vilken som är den felande komponenten. Kontrollera sedan att kretsen först. Inspektera komponent för hotspots eller bränd ledningar på eller nära objektet. Om något hittas, är själva objektet kortsluten och måste bytas ut.
2

Starta vid den skadade delen och arbeta mot strömkällan, batteriet eller säkringsdosan. Med multimeter inställd på ohm, först kolla marken sidan av kretsen genom att vidröra marken sidan av kontakten med ett test bly, och en bra motor marken med den andra. Avläsningar skall vara under 1,0, men helst på 0,09-0,2 ohm sortiment.
3

Mät motståndet från den varma sidan av kretsen till den första tråden kontakten på den kretsen. Leta efter samma värden som ovan. Mät mellan varje elektrisk kontakt tills du når strömkälla. Avsnittet där du plötsligt inte har någon kontinuitet är det avsnitt där den korta är belägen. När avsnittet är identifierad, sedan bryta det avsnittet i mindre delar, mäter som du går. I fallet med en kort, oftast hittar smält tråd eller trasig isolering som indikerar var felet är.
4

Mät spänningsfall. Ställ in multimetern på volt, och kontrollera spänningen börjar vid strömkällan, och arbeta dig mot den skadade delen, med unplugged komponenten, och en ny säkring installerad. Kontrollera spänningen över varje sladdkopplingsdonet, med den svarta kabeln på ena sidan av kontakten, den röda ledningen på den andra. En bra avläsning är mindre än 0,01 volt. Om spänningen på mätaren hoppar betydligt, har du hittat den del av ledningarna där kort är. Leta efter bränd eller smält isolering eller en trasig ledning vidrör en oönskad marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66989.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.