Ford F-150 Problem Transmission

Ford F-150 pickup lastbilar har ett välförtjänt rykte av robust pålitlighet, särskilt med dess bogsering kapacitet som överstiger £ 10.500. Men med detta rykte kommer önskan av F-150 ägare att testa gränserna för truckens kapacitet, vilket innebär en påfrestning på transmissionen. Den främsta fiende överföring misslyckande är värme, brist på regelbundet underhåll och olämpligt bogsering. Major transmissionsfel innan 60.000 miles är oftast på grund av en bristande utförs planerat underhåll. Bakgrund

Sen generationen växellådor till Ford F-150 är 6R80E 6-växlad automatlåda och automatisk OverDrive elektroniska 4R70W och 4R75E 4-växlade. AOD-E tillåter motorn att släppa 1000 rpm vid motorvägshastigheter för mer bränslesnåla cruising än de vanliga 3-växlad automatik. Den 4R70W kan generera upp till 506-lb-fot av vridmoment.
Shift Poäng

En vanlig metod bland åkare deltar i tungt arbete är att göra ändringar passar deras behov. Även byte differentiella förhållanden kan öka vridmomentet för större dragkapacitet, måste bilens dator som ska omprogrammeras. Ändra den differentiella förhållande som till exempel, från 3.08:1 till 4,1:1 kan orsaka att transmissionen att ändra till hög växel sent och tillbaka till låg växel för tidigt, enligt 2carpros.com. Problemet ligger med skiftet som kontrolleras av bilens dator. Skiftet poäng måste programmeras för att matcha den nya differential ratio. Har en tendens att missta sig på sidan av försiktighet och
OD varningslampa

Varningsljus dessutom kanske inte ens signalera problem med överföringen själv. Den Overdrive ljus på Ford F-150s kan ibland flimra. En dator code avläsning vid en Ford-återförsäljare kan avslöja överhettning transmissionsolja. Oftare än inte, dock, är den skyldige en $ 40 defekt sensor istället för en $ 1200 tår-ner för överföringen, enligt fordforums.com.
1997 Models

AOD sändningar i 1997 F-150 modellerna har varit kända för att läcka transmissionsolja i överföringen fallet, orsakar skiftande problem. Off-Roaders rekommenderas också på 1997 års modeller som överföringen lägesomkopplaren får kort ut om vatten kommer in i överföringen fallet, vilket gör det omöjligt att byta växel. 1989-2003 Models

1989-2003 F-150s har också varit kända för att ha läcka transmissionsolja i överföringen. Dessutom kan momentomvandlaren dammpropp falla ut, vilket kräver ett tätningsmedel för att hålla den på plats.
Shot momentomvandlare

Felaktig användning av bogsering kan orsaka betydande skada till den automatiska växellådan. Rocking F-150 fram och tillbaka genom att snabbt skifta från reserven att vidarebefordra flera gånger för att få dragkraft orsakar enorm stress på momentomvandlaren. Sådant missbruk kan resultera i att ägaren hör ett högt "bang" följt av trucken inte framåt. Om en intern undersökning avslöjar metall splitter, behöver momentomvandlaren bytas ut.
Oregelbunden skiftande

början av 1990 F-150s utrustade med automatiska växellådor har varit kända för att skifta oregelbundet eller skifta plötsligt i växel. Detta beror ofta på en felaktig spak lägesgivare eller låg vätskenivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64313.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.