O2 Sensor Relaterat Idle Problem

The O2 sensor , eller syresensor i din bil ger information som används för att justera blandningen av luft och bränsle som används för förbränning . En defekt O2-sensor kan orsaka ett antal frågor , bland annat problem med en motor tomgång . Idle Problem

När en lambdasond börjar svika , är motorns dator inte kunna korrekt justera bränsleblandningen . Detta kommer ofta att resultera i en bränsleblandning som är för rik ( för mycket bränsle , för lite luft). Detta resulterar i oförbränt bränsle i motorn och gör att motorn går varm . Motorn får tomgång trögt eller helt stall med en trasig syresensor .
Wiring Inspektion

Före rengöring eller byte av en O2-sensor , bör en bilägare kontrollera ledningar som går till sensorn. Kabeldragningen kan lätt skadas av föremål i vägbanan eller kontakt med heta avgaser eller motorkomponenter . Ledningarna bör noggrant inspekteras och repareras om problem upptäcks .
Rengöring och byte

O2-sensor kan bli belagda med sediment från motorns avgaser . Rengöring dessa avlagringar från sensorn kan återställa korrekt utförande . Vid byte av en syresensor , kommer användningen av antikärvningsmedel på gängorna lindra sensor bort i framtiden . Vara säker på att ta upp överskott ledningar för att förhindra den från att bli fastnat på hinder eller kontakt med heta ytor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66868.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.