Så provas CPS i en icke-Starting Saturn S-serien Bil

vevaxelläget sensorn på en Saturn S-serien är en Hall Effect sensor används av datorn för att bestämma positionen för cylinder 1. Med denna information kan datorn justera tändningen. Sensorn är placerad strax ovanför starter och har en två-wire terminal kontakt, den har en gul positiv tråd och en lila negativ tråd. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Leta starter och ser direkt ovanför det - kan du se CPS i blocket. Dra den elektriska kontakten från sensorn. Placera multimeter på ohm skalan.
2

Probe de två terminalerna på sensorn med kablar på multimetern. Polaritet här gör ingen skillnad, så antingen bly kan gå på någon terminal. Läs displayen på multimetern. Den rätt resistansvärde varierar från 900 till 1200 ohm. Om resistansen är mycket större eller mycket mindre, ersätta CPS. Anslut den elektriska kontakten igen på sensorn
3

. Placera multimeter på 24-volt skala. Placera multimeter röda sond i sensorns gula terminalen och den svarta proben i motsatt lila terminalen.
4

Veva runt motorn för att starta fordonet, med hjälp av en vän, medan du tittar på skärmen på multimetern. Om sensorn är bra, bör det finnas stora variationer i spänningen, multimetern ska visa batterispänning och sedan visa "0", upprepa mycket snabbt. Om sensorn inte någon av dessa tester, bör den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63987.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.