Hur kontrollerar jag EGR-ventilen på en 1999 Nissan Sentra 1,6 Liter?

Den 1999 Nissan Sentra var utrustad med alternativet med en 1,6-liters, in-line, 4-cylindrig motor, eller en 2,0-liters, dubbla överliggande cam, rak 4-cylindrig. Kontroll av EGR på antingen motorn är nästan ett identiskt projekt med variabeln vara en del plats. På den 1,6-liters Sentra motor, är EGR-ventilen ligger på baksidan av motorn, precis bakom ventilkåpan. På 2,0-liters motor, är EGR-ventilen sitter på framsidan av motorn, precis framför ventilkåpan. Bokstäverna EGR står för avgasåterföring, som är att säga att ventilen återvinner oförbränt bränsle tillbaka till att förbränningen i motorn. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Open end skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Sentra . Inspektera identifieringen klistermärke på undersidan av huven. Det finns en vit etikett som ger information som fordonets motor. Läs etiketten för att avgöra om du har en 2,0-liters motor eller en 1,6-liters motor. Placeringen av EGR-ventilen beror på vilken typ av motor, som tidigare nämnts.
2

bort de elektriska anslutningarna till EGR-ventilen för hand. Ta bort EGR bultar från huvudet av motorn, med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag. Vrid skruvarna motsols tills de kan tas bort från motorn för hand. Dra inte på EGR-ventilen själv eller du kan knäcka EGR röret, vilket skulle kräva byte av katalysatorn att det svetsas på.
3

Lägg ut en öppen nyckel på bas hals av EGR vavle. Placera en andra öppen ände skiftnyckel på toppen av luftröret, där den kommer in i EGR-ventilen. Håll luftslangen helt stilla, samtidigt som du vrider kroppen EGR ventilen moturs med öppen nyckel. EGR-ventilen är gängad på luftslangen ungefär som ett hushåll gasrör eller vattenledning. Vrid EGR med den öppna änden skiftnyckel tills den kan tas bort från luften röret för hand.
4

Vrid EGR-ventilen upp och ned, så att man visuellt kan inspektera insidan av ventilhuset. Det kommer att bli lite kolavlagringar (svart sot) på insidan av ventilhuset, men det bör inte vara stora massorna eller klumpar av uppbyggd. Om det finns en stor mängd kol uppbyggd i EGR, eller du kan se några tecken på blank eller glänsande metall, då EGR behöver rengöras eller bytas. Kontrollera med din lokala Biltema på kemikalier som används för att rengöra EGR-ventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66866.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.