1989 Integra bränslepump Felsökning

Den Acura Integra var en liten, sportig bil som främst såldes som en halvkombi. Den tillverkades från 1986 till 2001 och även kom i en fyra dörr konfiguration. Integra linjen var utrustad med en elektronisk bränslepump som satt inuti bensintanken med toppen sticker ut. Bränslepumpen förbinder bensintanken till bränsleledningarna och drar bränsle från tanken in i motorn. Pumpen misslyckas då och då, och kanske måste så småningom bytas ut. Innan du tar dig tid att ta bort pumpen, är det viktigt att felsöka och se om det finns andra skäl till varför din Integra upplever bränsle problem. Saker du behöver
Tänger
Bränsletrycksmätare
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Test bränsletrycket av Acura. Lokalisera schraderventilen inuti motorn. Det ser ut precis som luftventilen du ansluter till när du pumpar däcken i din bil eller cykel. Skruva på ett bränsle tryckmätare till Schrader-ventilen, vända bilen på och läsa mätaren för att se om bränsletrycket är för lågt. 1989 Integra bör ha mellan 36 och 41 pounds per kvadrattum av bränsletryck.
2

Inspektera bränsletrycksregulatorn av Integra om du har lågt bränsletryck. Många människor tror att bränslepumpen orsakar lågt bränsletryck när regulatorn kan vara problemet istället. Bränslet tryckregulator är ansluten till en svart bränsleledning nära toppen av motorblocket. Krama försiktigt den svarta bränsleledningen bredvid regulatorn med några tänger medan motorn är igång. Titta på bränsle tryckmätare och se om bränsletrycket stiger när man klämmer på bränsleledningen. Om bränsletrycket stiger då regulatorn bör fastställas, inte bränslepumpen.
3

Se om det finns några symptom på en bränslepump misslyckande. De två viktigaste symptomen är bilen vägrar att starta och Acura att inte accelerera när gaspedalen trycks ned.
4

Lyssna för att se om bränslepumpen börjar skjuta bränsle i bränsleledningar innan acura startar. Vrid startnyckeln en inställning till höger. Detta kommer att slå på bilens batteri men inte motorn. Bränslepumpen kommer att engagera med nyckeln i detta läge. Du bör lyssna på pumpen i en lugn miljö, annars kan det vara svårt att genomföra denna felsökning test. Du kanske tycker att det är lättare att höra pumpen om du har någon annan vrida om nyckeln i bilen medan du står vid bränsletanken och lyssna efter den för att slå på. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67070.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.