Felsökning Marine Motors

Felsökning marina motorer kan liknas vid diagnostisering av problem med en bilmotor, med några ytterligare problem och extra system. Den typiska marinmotor, oavsett utombordare, inombordare eller inombordare med drev, upprätthåller mycket mer stress än bilmotorer. Båtmotorer har inte lyxen av utrullning och lider konstant belastning och tryck vridmoment. Att bli strandsatta på en båt långt från kusten kan vara en stor olägenhet, liksom farligt för piloten och besättningen. Felsökning en marinmotor krävs en patient uteslutningsmetoden för att hitta en sviktande komponenter eller system, samt kunskap om hur en sådan komponent eller systemet fungerar. Saker du behöver
Multimeter
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Compression mätare
Ägarens servicemanual
Bränslefilter skiftnyckel
sluten behållare
Skruvmejslar
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

Ställ en multimeter för DC volt på den nedre skalan och fäst den röda mätaren sonden till den röda (positiva) ledningen på batteripolen. Fäst den negativa mätaren sonden till den negativa (svarta) terminal på batteriet. Mätaren ska läsa 12,5 V eller mer, vilket är den stående spänning. Varje volt läsning mindre indikerar ett batteri i urladdat tillstånd. Om motorn går, hålla mätaren ansluten till terminalerna och ta motorn till en snabb tomgång. Slå på alla dina tillbehör. Värdet ska anges 13,5-14,4 laddning volt. Varje läsning mindre indikerar ett problem med generatorn eller regulatorn.
2

snäppa loss motorkåpan och ta bort pluggen tråden eller trådarna. Inspektera kontakten för sprickor och urkoppling vid beslagen. Använd en socket och skiftnyckel för att ta bort tändstiftet och kontrollera elektrodavståndet till en ljusbrun eller ljusbrun färg - en vanlig indikator på en god kontakt. Svart, våt eller vita elektroder kommer att ange alltför rik, översvämmade eller ett överhettat tändstift. Anslut tändkabeln till tändstiftet och ställ den på motorblocket, nära till en bergvärmepump. Om motorn startar, vänd på den och leta efter en gnista hopp från pluggen till marken. Ingen gnista indikerar ett problem med batteriet eller tändsystemet.
3

Ta bort tändstiftet (eller pluggar) med en socket och skiftnyckel. Skruva i en kompression Manometeradapter slangen i tändstiftsgängor. Koppla spolen kabeln helt och ställa transmissionen väljaren i neutralläge. Drag runt motorn sex till åtta gånger med startnyckeln och läs mätaren. Korrekt komprimering för en motors cylinder skall variera mellan 115 och 125 pounds per square inch (psi) under en hög komprimering motor. Vissa lägre kompression motorer kan kräva endast 80 och 100 psi. Kontrollera din reparationshandbok för korrekt psi sortiment. Cylindrar som skiljer sig med 10 psi eller mer indikerar en kompression problem med ventiler, ringar eller topplockspackning.
4

Använd ett bränslefilter skiftnyckel för att ta bort bränsle-vatten separator från din motor. Skruva loss behållaren moturs och inspektera interiören. Det bör inte finnas något vatten inuti kapseln. Häll innehållet ut i en tydlig glasburk och leta efter vatten och olja separation nivå. Om vatten finns, betyder det har kommit in vatten i bränslesystemet och orsaka ett ånglås eller cylinderlås. Refill separatorn kapseln med nytt bränsle från din bensintank, via flödaren och slang, och sedan skruva tillbaka den på motorn för hand.
5

Clear avgasportarna på den nedre motordelen av tång, silt, plast och annat skräp, om de upplever en överhettning problem. För inombordsmotorer och utombordsmotorer, bör avgasröret vattnet vara varm och spännande avgasportarna i stadiga strömmar eller sporadiska skurar. För en sluten färskvattenkylsystem, se till att kylaren nivån är upp till maximum, och att termostaten öppnar ordentligt efter motorn når normal arbetstemperatur. Kontrollera våta avgasgrenrör för läckor, om sådan finns, och dra åt eventuella lösa bultar med en socket och skiftnyckel. Inget flöde från avgasportarna på den undre enheten indikerar en kilformad eller trasig impeller vattenpump.
6

Kontrollera filtret luftintag och flamskydd rutan för träskor av rost och skräp. Avlägsna flamskydd med en socket och skiftnyckel och rengöra insidan av främmande beståndsdelar. Om utrustad med en patron luftfilter eller element, ta bort filtret och försöker starta motorn. Om motorn körs, är luftfiltret igensatt.
7

Kontrollera bensintanken för en lämplig nivå av bränsle. Bränslet ska vara frisk, utan bitter eller inaktuella lukt. Gammalt bränsle kommer sätta gummi och lack i förgasarmunstycken, underkänna motor start-up eller fungera väl. Ta bort alla in-line bränslefilter med en skruvmejsel och blås genom båda ändarna av filtret för att försäkra siktelementen är gratis och fritt från hinder.
8

Placera ena änden av en bygel på " Bat "terminalen på startmotorsolenoiden och den andra änden av kabeln på den lilla, tunna solenoid terminal. Placera tändningsnyckeln i läge "ON". Om startmotorn snurrar och ingriper motorn, medan det inte tidigare, är solenoiden defekt, som kommer att orsaka en no-starttillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68251.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.