Hur man diagnostiserar en bil som är rinnande varmt

Om din bil är ständigt rinnande varmt, kan det vara frestande att automatiskt anta att det är en djupt rotad motor fråga som kommer att vara mycket dyra att åtgärda. Även om det är sant att motor haverier kan bli kostsamt, är den goda nyheten att det finns andra enklare och mindre kostsamt att åtgärda orsaker som orsakar överhettning. Ta en stund att kontrollera dessa mindre frågor som berörs är en bra idé innan du antar det värsta. Instruktioner
1

Kontrollera frostskyddet /kylvätskenivån i kylaren. Vänta tills bilen har svalnat och att motorn är kall, och sedan ta bort kylarlocket. Om vätskenivån är tillräckligt, bör du kunna visuellt se vätskan inuti. Om den är låg, tillsätt mer efter bilens specifikationer. Om du måste lägga till mer än en halvliter vätska, är det möjligt att du har en läcka.
2

Kontrollera din oljenivån. Ta ur oljestickan från under huven och torka det rent med en trasa. Sätt tillbaka pinnen, dra ut den och sedan läsa den nivå baserat på markeringarna på pinnen. Olja fungerar som ett smörjmedel och om det inte finns en tillräcklig mängd, så din bil kommer att arbeta hårdare för att utföra och detta kan leda till överhettning.
3

Undersök termostaten. Detta bör göras med bilen avstängd, och när motorn är något varm. Detta problem är en som kommer oftast måste hanteras av en mekaniker. För en gör-det-själv kolla dock hålla din hand till både den undre och övre kylarslangar, både ska kännas varm vid beröring. Om du har bara en som är varm medan den andra är kall, kan termostaten vara den skyldige som orsakar överhettning.
4

Besök din mekaniker. Såvida du inte är utbildade för att hantera dessa problem, är det bäst att lämna dem till en professionell. En mekaniker kan ansluta din bil upp till en diagnostisk dator som kommer att ge en läsning och en särskild rapport om problemet (er) med din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65749.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.