Vad är fel om instrumentpanelen inte fungerar på en bil?

En bils instrumentpanel ska aldrig tomt ut helt. Om den gör det, är det oftast ett system för hela fel, i motsats till ett fel på bara ett instrument. Emellertid kan ett system för hela felet vara en enkel fix, beroende på var signalen är att bryta upp. Genom att närma sig problemet logiskt, kan du precisera var felet inträffar och åtgärda problemet. Betydelse

hela systemet fel indikerar en total förlust av makt till kombiinstrumentet. Detta visar de viktigaste strömkablarna till kluster bryts eller kopplas bort någonstans. Huvudströmmen består av de positiva ledningar och jordkablar. Men om bara ett instrument inte fungerar ligger problemet antingen i trådarna utfodring som instrument eller i själva instrumentet.
Easy Circuit Tracing

att isolera problem, måste du göra en krets spår. Titta på de enkla lösningarna först. Kanske du lämnade lampor, värmare och vindrutetorkare på, och använde cigarettändaren samtidigt. Detta överbelastad kretsen, vilket orsakar en säkring att blåsa. Inspektera säkringsdosan och byt ut felaktiga säkringar därefter. Om inga säkringar blåst, titta under instrumentbrädan. Kontrollera om kontakterna som har arbetat sig lös. Om du hittar några unplugged kontakter, koppla bort bilens batteri och anslut kontakterna tillbaka tillsammans. Återanslut batteriet och kontrollera kombiinstrumentet.
Professional Circuit Tracing
p Om alla anslutningar och säkringar ser bra ut, måste du utföra en mer fördjupad kretsspår. Detta kräver specialiserad testa kunskap och utrustning. En professionell auto elektriska tekniker kan läsa kopplingsscheman för din bil och avgöra var felet är.
Datorfel

Enligt tekniker Adam Garberg, ett datorproblem kan också orsaka oberäkneligt beteende. Till exempel i Volvos bilar, kan en tråd bär två signaler. Om datorn är fel, kan inget vara fel med ledningar, men själva programvaran kan skadas eller datorn modulen kan ha ett hårdvaruproblem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66741.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.