Felsökning av en Jeep Motor

Felsökning en Jeep motor börjar genom att fokusera på de punkter som har den högsta sannolikheten för misslyckande och flyttar till interna motorproblem. Det finns en rad olika möjligheter på en Jeep motor. Motorns prestanda problem är oftast i de elektroniska motorstyrsystem, medan oljeeldning, motorljud, överhettning, rökning från avgasröret, läcker och en grov kör motorn kan hänföras till interna misslyckanden. Saker du behöver
3/8-tums spärrnyckel
Tändstiftshylsa
kompressionsmätare
Volt-ohmmeter
kod scanner
Common 1/4- skruvmejsel
tums spärrnyckel
Set med 1/4-tums enhet uttag High Tech 2 eller Vantage scanner
Skruvnyckelsats
Remote oljetryck testare
Radiator presser testare
Topplockspackning och blockera testare kit
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera eventuella informativa lampor som kan belysas på instrumentpanelen. Om kontrollera motorn ljuset är på, betyder det att datorn känner av en utanför området Signal från en sensor eller ett fel i en av dess komponenter. När detta händer, kommer datorn att lagra detta misslyckande i form av en kod för diagnostisk referens.
2

Stäng av motorn. Vrid nyckeln till körläge när motorn är avstängd. Anslut koden skannern i porten under förarsidan streck. Tryck på "Läs"-knappen på skannern. Tvärhänvisa koden med förklaringen arket som medföljer skannern för en beskrivning av felet.
3

Kontrollera alla andra lampor lyser. Om oljan är tänd, kontrollera oljenivån. Om det är upp till rätt nivå, finns det en oljepump eller internt problem med motorn. Om kylvätskan är tänd, kontrollera kylarvätska för korrekt nivå. Om nivån är korrekt, kan avsändaren på kylaren vara dåligt. Om generatorn eller batteriet är tänd, ska generatorn kontrolleras för misslyckande. Om bromsljuset är på, bör bromsvätskenivån kontrolleras i huvudcylindern. Om det är fullt, är antingen nödbromsen på, eller huvudcylindern eller power booster kan misslyckas. Om ABS lampan är tänd, det finns ett problem i ABS-systemet. Problem inkluderar en dålig hjulsensor, är ABS dator eller ABS enheten själv illa.
4

Diagnostisera oljan ljuset efter att nivån har kontrollerats och befunnits vara korrekt genom att ta bort oljetrycket sändande enheten nästa till oljefiltret. Installera fjärrkontrollen testare oljetryck. Starta motorn och observera mätaren. Om övertryck visar en högre läsning än insidan spårvidd, är den sändande enheten dåligt. Om testaren mätaren visar lågt oljetryck från början eller, när motorn värms upp, oljepumpen eller lagren är dåligt och behöver bytas eller en motorrenovering är nödvändigt. Detta är ett allvarligt problem som måste åtgärdas omedelbart.
5

Diagnostisera kylmediet svagt ljus om det fortsatte efter kontroll och korrigering av nivån genom att dra den elektriska kontakten från radiatorn sensorn. Om ljuset slocknar givaren är dålig.
6

Diagnostisera generatorn ljus med voltmetern. Med motorn avstängd, kontrollera spänningen på batteriet 12.5 volt. En låg spänning läsning kan vara ett batteri eller generator problem. För att avgöra vilken det är, ha en hjälpare starta motorn medan du tittar på voltmetern. Om spänningen sjunker under 10,5 volt i batteriet är dåligt. Med motorn igång voltmeter bör registrera 14.5 volt. Om mindre spänning visas är generatorn dåligt och förstört batteriet. Båda måste bytas ut.
7

Diagnostisera bromsljuset när huvudcylinderns är full. Detta kräver kontroll av bromssystemet för läckor. Börja vid huvudcylinder och leta efter läckor runt huvudcylindern eller på mattan mot brandväggen i bilen. Kontrollera power booster för en dålig eller veckad slang. Med motorn igång, dra slangen av strömmen booster. Anslut slangen omedelbart med ett finger så att motorn inte stannar. Lyssna efter ett vakuum övergång när slangen tas bort. Om det inte finns något utsläpp, är booster dåligt. Anslut slangen igen Inspektera botten av bilen läcker. Inspektera insidan hjulen för tecken på läckage från hjulet cylindrar eller slangar broms (den vätska som läcker ska färga däck och hjul).
8

Diagnostisera ABS varningslampan genom att kontrollera säkringen. Om det är bra, kontrollera de elektriska anslutningarna på ABS-enheten. Anslut Tech 2 skannern i OBD-porten under instrumentbrädan och förvandla det till ABS scan. Kör bilen och titta på hjulets hastighet för en dålig hjulsensor. Alla hjul ska vara ännu. Om ingen scanner är tillgänglig, har detta gjort på en bensinstation.
9

Diagnos bevis på läckage under fordonet med kylaren tryckprovare. Se till att kylaren är full. Fäst testaren till radiatorn (efter borttagning av locket) och pumpa upp till 15 pounds. Titta hela motorn över för läckor. Trycket testare kommer att främja en snabbare läcka att göra det lättare att se.
10

Diagnostisera en överhettning problem inom flera områden. Kontrollera att kylfläkten fungerar och banden är täta. Kontrollera för att se om termostaten öppnar ordentligt genom bort kylarlocket och låta motorn värmas upp. När motorn når sin normala driftstemperatur på 195 grader F, kan inget flöde ses i kylaren. När temperaturen närmar sig normala, bör flödet ses i kylaren. Om inte, byt ut termostaten. Om radiatorn inte har ett lock, ta bort den övre värmeelementet slangen vid kylaren och starta motorn och vänta på flöde att börja. Om termostaten är bra, kontrollera om en topplockspackning läckage. Kontrollera med oljestickan, undersidan av oljepåfyllningslocket och i kylaren för leriga färgad olja. Ånga från avgaserna som har en liten miss i motorn är en annan indikator. Om närvaron av vatten i oljan är inte självklar, använda blocket testaren att kontrollera förbränningen i kylaren. Fyll röret till rätt nivå med blocket testare vätska. Fluiden är blå. Installera testaren ovanpå kylaren öppningen och titta för vätskan att ändra färg från blått till gult, vilket indikerar ett problem topplockspackning.
11

diagnostiserar en miss i motorn som inte är relaterad till Datorn startar på tändkablarna. Med motorn igång, spraya lite vatten på tändkablarna och titta för gnistbildning, vilket indikerar en dålig ledare. Kontrollera fördelarlocket och rotorn för slitage. Dra tändstiften och kontrollera dem med avseende på slitage. Om problemet kvarstår, dra alla pluggar och gör en kompression test. Alla cylindrar bör ligga inom 10 procent av varandra. Om en cylinder är lågt eller inget tryck, stora mekaniska problem finns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64174.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.