Den typiska Generator Spänning

En bil generator är en elektrisk generator som skapar energi för att driva fordonet och ladda batteriet . En fordonets generator som inte lägger ut tillräckligt hög spänning för att slutföra båda dessa uppgifter kräver reparation eller utbyte . Utspänning

Generator utgång kommer att variera , men generatorns utgång bör variera mellan 13,8 och 15 volt . För att bestämma utgång , anslut den positiva och negativa ledare av en multimeter till de positiva och negativa polen på bilbatteriet . Mät generatorns utgång med motorn på tomgång och alla elektroniska tillbehör ( strålkastare , radio , etc. ) avstängd .
Generator Underlåtenhet Tecken

En låg generatoreffekt får en underteckna av en sviktande generator . Den generator remskiva snurrar på en inre lagret . Dessa lager och andra interna komponenter kan börja försämras och minska generatorns utgång . För att testa , ta bort remmen och vrid linhjulet för hand . Remskivan ska vända smidigt . Ojämn motstånd eller råhet när du vrider på generatorns remskiva är en indikation på slitage som sannolikt kommer att kräva generatorn ersättare .
Andra orsaker

Generator utgång också kan minskas grund av bälte och ledningar problem . Inspektera remmar för rätt spänning och tecken på slitage eller skador . Bälten som visar sprickor eller ojämn slitage kommer att behöva bytas ut. Inspektera kablar till generatorn och batteriet för skada , korrosion eller glappkontakt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66982.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.