Hur man testar en Insprutare på en Infiniti Q45

Bränsleinsprutningsdon på en Infiniti Q45 kan orsaka misständning så enkelt som ett tändstift eller andra problem i tändsystemet kan. Förr i tiden, berodde cylindrarna på den delade kollektiva bränsleblandningen inom insugningsröret för bränslet avgiften. Införandet av TBI insprutningssystemet, som använder ett eller flera bränslespridare inom ett spjällhus handling, för det mesta, precis som en förgasare, förutom motorn har bättre gasrespons och en evener blandningen eftersom det inte är vakuum-beroende . Datorn kompenserar för luftens densitet och höjd. Den multi-port bränsleinsprutning, som finns på Infiniti Q45, är ett helt annat djur. Intaget grenröret består av luft och varje cylinder är beroende av dess individuella insprutare. Saker du behöver
Noid ljus
Voltmeter
tändstiftshylsa och ratchet
Engine stetoskop eller två fötter bränsleledningen slang
Liten gemensam ficka skruvmejsel Review, Digital infraröd termometer

Visa fler instruktioner
1

avgöra vilken cylinder påverkas genom att starta motorn och låta den bli varm. Använd IR-termometer för att kontrollera temperaturen vid varje cylinder vid den punkt avgasgrenröret är bultad till cylindern. Om alla cylindrar är i genomsnitt 450 grader utom en (det är mycket lägre), är detta den aktuella cylindern.
2

Använd motorn stetoskop eller bränsleslang mot örat för att lyssna på bränslepumpen, vilket bör göra en stadig klickande ljud som det fungerar. Om inget ljud upptäcks den elektriska kontakten bör kontrolleras för makt eller trasiga eller chaffed linjer. Om en stadig brus är närvarande, kan det ha fastnat öppna något eller ha en smutsig tapp.
3

Koppla den elektriska kontakten på insprutare med motorn igång. Använd den lilla fickan skruvmejsel för att snäppa loss låset våren på kontakten och dra kontakten bort. Medan kontakten tas bort, märker mängden minskade motorns varvtal. Tryck in kontakten på och sedan dra bort det för att kontrollera dess funktion. Om ingen motor droppe märks det interna filtret kunde fullständigt tilltäppta och kanske kan rengöras med en bränsleinjektor renare. Det kan också vara helt fel, vilket är vad som nu måste bestämmas.
4

Installera noid ljus i den elektriska kontakten till injektorn. Den Noid ska blinka snabbt. Om det inte blinkar, kontrollera kontakten med en voltmeter för att se om någon av terminalerna har makten. Om det finns ström i en av terminalerna, ligger problemet i datorn injektorn drivkretsen. Den behöver en dator. Om det inte finns någon ström till kontakten, det finns en trasig kabel mellan säkringen blocket och injektorn - troligen i selen. Om Noid blinkar och injektorn gör ett klickande ljud, spola spridarna med en professionell bränsle injektor renare. Om injektorn fortfarande inte fungerar, byt ut den.
5

stänger av motorn och låt den svalna. Dra tändstiftet från det drabbade cylindern och titta på elektroden. Om det är knaprig svart färg, är insprutningsdonet fastnat i öppet läge och bör ersättas eftersom det är högst osannolikt att det kan rengöras. Om elektroden är vitt eller ljusgrått med en brända utseende, är injektorn öppnar inte ordentligt och kanske kunna rengöras. Byt endast om det fortsätter att fungera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64306.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.