Orsaker till en 1995 Camry överhettas

Det finns ett antal problem som kan orsaka en bil överhettas. Överhettning kan allvarligt skada en 1995 Toyota Camry motor och hundratals kostnaden för dollar att reparera om de inte hanteras på rätt sätt. Kör aldrig en Camry när den är överhettad. Om din Camry är överhettad, måste det problem som skall åtgärdas omedelbart. Radiator

Radiatorn är en primär del av din Camry kylsystem. Det håller Camry s kylmedel, som strömmar genom kylaren och in i motorn för att hålla bilen från överhettning. I händelse av att radiatorn blir igensatt tillräckliga mängder kylvätska kommer inte spridas via bilens motor och bilen kommer att överhettas.
Vattenpump

Vattenpumpen är den del av din Camry kylsystem som är ansvarig för att pumpa kylvätska genom motorn. Om vattenpumpen börjar läcka eller om pumphjulet fryser upp eller lossnar, upphör vattenpumpen arbetar och Camry motor inte får kylvätska den behöver och det överhettas.
Termostat

Termostaten styr när vattnet släpps in i motorn genom att öppna vid en förinställd temperatur. När kylvätska uppnått tillräcklig temperatur, öppnar termostaten och tillåter kylmediet in i motorn. När en termostat fel, det inte att öppnas för att möjliggöra motorkylning. När termostaten fastnar på plats eller slutar fungera, kommer Camry motor får inte kylvätskan den behöver för att kasta av värme och överhettas
Fan


Om en Camry s fläkt slutar fungera, kommer bilen överhettas förmodligen ganska snabbt. Fläkten håller sval luft som kör över motorn när bilen går på låga hastigheter eller tomgång. Du kommer att märka att bilen överhettning oftare vid låga hastigheter än snabb, om problemet är fläkten.
Topplockspackning

En blåst eller läckande topplockspackning orsakar en Camry överhettas. När detta händer, dina kylvätskeläckor i din motor och ofta blandar sig med oljan. Ersätt hela topplockspackning om detta händer, vilket kan kräva ersättning av andra delar av motorn också, beroende på hur länge läckan har pågått och hur mycket skada har gjorts av det.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65777.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.