1996 Plymouth 3.3 Grand Voyager bränslepump Felsökning

I 1996 års Plymouth Grand Voyager kom standard med en elektrisk bränslepump, som ligger inne i bensintanken. Den övre delen av pumpen sitter utanför bensintanken och förbinder van s bränsleledningar till bensintanken. Pumpen drar bränsle från bensintanken och skickar den via bränsleledningarna till motorn. Eftersom bränslepumpen inte är lättåtkomlig, är det viktigt att på rätt sätt felsöka pumpen för att avgöra om den behöver bytas ut eller om en annan komponent av bränslesystemet har misslyckats i stället. Saker du behöver
Tänger
Bränsletrycksmätare
Fordon tändningsnyckeln
Visa fler instruktioner
1

Lyssna om pumpen börjar arbeta innan van. Bränslepumpen börjar dra bränsle från bensintanken så snart tändningsnyckeln vrids ett snäpp åt höger. Om du inte kan höra pumpen engagerande när nyckeln vrids, har det misslyckats och behöver bytas ut. Du bör lyssna på pumpen i en lugn miljö eller ha en annan person stå utanför bilen och försöker att lyssna efter det.
2

Undersök om bränsletrycket är lågt. The Grand Voyager har en Schrader ventil, vilket ser ut luftventilen på din van: s däck. Denna ventil kan ansluta till ett bränsletryck mätare för att fastställa den aktuella bränsletrycket i van. Den 1996 Plymouth Grand Voyager bör ha 49 pounds per kvadrattum av trycket i bränslesystemet. Addera 3

Ta reda på om bränsletrycksregulator i Grand Voyager riktigt fungerar. Om bränsletrycket är låg, kan regulatorn vara att skylla stället för bränslepumpen. Bränslet tryckregulatorn ligger nära schraderventilen, vid den övre delen av motorn. Den har en svart gummi linje slut på det som du bör kläm försiktigt med en tång samtidigt som bränsle tryckmätare är ansluten till schraderventilen. Om bränsletrycket ökar på mätaren medan linjen kläms, bör regulatorn tas bort och ersättas stället för bränslepumpen.
4

Läs och titta efter tecken på att bränslepumpen måste bytas ut . The Grand Voyager kommer att ha en svår tid att ta emot bränsle till sin motor när pumpen inte fungerar. Följaktligen, när van inte startar eller stannar när gaspedalen trycks ner, bör du överväga om bränslepumpen har misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67105.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.