Fiero Transmission Tips

Den Pontiac Fiero var en sportbil tillverkad 1984-1988. Även om det var aldrig mycket populär, därav dess korta produktion sikt, har bilen blivit populärt på senare år med auto entusiaster. Liksom alla modeller av fordon, Fieros har problem då och då. Fiero transmissioner problem kan vara speciellt knepigt, eftersom god litteratur för att lösa detta problem är inte allmänt tillgängliga. Med tanke på några enkla tips kan bidra till att hantera denna typ av problem lättare. Getrag Transmissioner

Getrag transmissioner producerades av General Motors med början 1986, och några av dem gjordes en del av Fieros det året. Men Fiero-specifika Getrag sändningar är sällsynta, så om du funderar på att byta ut en, kanske du har ett problem. Det är dock möjligt att använda de Getrag sändningar från följande fordon i ditt Fiero: den 87-89 Cavalier, 87-88 6000, 87-89 Beretta, 87-88 Kändis, 87-89 Korsika, 87-88 Cimarron och 87 Fierenza. Eventuella Getrags görs efter detta år har en design som är oförenlig med Fiero. Addera Tinken sidolagren

Ett ställe att ofta kontrollera slitage på dina Fiero sändningar är Timken sidolagren. De är på differentialaggregatet. Om de slits ut alltför mycket, kan de allvarligt skada din axel, som är dyra att ersätta.
Axelpackning Replacement

axeltätningar kan vara knepigt att installera. För att vara säker, kanske du vill ta bort allt tätningsmedel du kan från tätningen och använd Loctite # 518 tätningsmedel, som fungerar bra med Fiero. Även när knacka tätningen på plats, försök att hitta en rund drivrutin som nästan matchar huvudet. En bit av PVC-rör kommer att fungera.
Transmission Översyn

När overhauling en Getrag växellåda, alltid byta lagret ingående axel, huvudaxel lagret, huvudaxeln sidan bäring och axeltätningar. Även om Fiero har mer än 70.000 miles på det, överväga att byta armkoppling utsläpp och kullager. Du kan oftast återanvända alla andra delar så länge de är i gott skick.
Solenoid
p Om du märker att din överföring låsa upp en hel del eller det stannar när du stannar vid ett ljus, kan ditt problem vara ett låst solenoid. Solenoiden är en funktion i Fiero s automatlåda som förhindrar överföring från varva för högt, vilket sparar gas. När det har fastnat, dock kommer din bil inte fungerar. Bortkoppling av låsning kontakten är det bästa sättet att undvika detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66647.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.