Hur vill kolla Hydraulolja

Vissa manuella bilar levereras med en hydraulisk koppling. Det är viktigt att kontrollera vätskenivån i den hydrauliska kopplingen minst var sjätte månad. Att upprätthålla lämpliga vätskenivåer ökar effektiviteten i hela systemet. När du kör din bil med en otillräcklig mängd hydraulolja under en lång tid, kommer kopplingen systemet i bilen fungerar dåligt på grund av oxidation och rost, och det kan skadas permanent eller förstört. För att helt Kontroll av hydraulolja i bilen, måste du kontrollera nivån, föroreningar och kemiska sammansättning av vätskan. Saker du behöver
Notebook
Pen
Turkiet Baster
liten plastbehållare
Visa fler instruktioner
1

I anteckningsboken, utse en plats att spåra den senaste gången du kollat ​​din hydraulolja, resultat och datum för nästa kontroll.
2

Kör bilen runt kvarteret flera gånger så att fordonet är vid normal arbetstemperatur.

3

Parkera bilen, stäng av den och lägg i parkeringsbromsen på. Pop huven.
4

Leta huvudcylindern. Det ligger där bromspedalen möter bilen väggen. Vätskan finns i en liten plast cylinder.
5

Öppna locket på cylindern. Jämför vätskenivåer med markeringarna på cylindern. Det bör finnas ett märke för full, medel och låg nivå.
6

Rita några droppar vätska från filtret med Turkiet baster. Placera provet i en plastbehållare.
7

Undersök färgen på vätskan. Ren hydraulolja är en ljust bärnstensfärgad färg. Om vätskan är mörk eller mjölkaktig, kan det ha en eller flera föroreningar i den och behöver ändras.
8

Lukta på hydraulvätska. Om lukten är sur, kan detta vara en indikation på att vätskan är förorenad.
9

Ta provet till en bil butik för analys omedelbart om det visas och dofter förorenad. Professionell utrustning kan bestämma viskositet; partikelantalet, vatten procent, järn, kisel och koppar innehåll, och oxidation av oljan. Hela systemet kan behöva bytas om oljan alltför förorenad.
10

Låt hydraulvätska i cylindern om det verkar och luktar normalt. Fyll på vätska när det är under hela linjen markerad på cylindern. Häll vätskan direkt in i cylindern, eller tappa den i med Turkiet Baster att undvika spill.
11

Mark datum, tid och resultatet av din kontroll i anteckningsboken. Ställ in nästa check datum för sex månader senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66776.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.