Felsökning av en 1998 Mitsubishi Galant Bilstereo

Några problem kan uppstå med en 1998 Mitsubishi Galant bilstereon. Distortion, popping, och intermittent ljud cut-out är vanligt för några Mitsubishi högtalare och Galant lider av någon av dessa problem. En av anledningarna till att Galant s stereosystem kan ge dig problem är att förstärkaren i stereo huvudenhet inte är konstruerad för tung användning. Papper, i stället för silikon eller gummi, används i högtalarsystemet. Båda dessa orsakar så småningom problem med stereon när fordonet åldrar. Innan du byter något, dock felsöka problemet för att kontrollera att problemet verkligen är med stereon. Instruktioner
1

Kolla efter ett surr som kommer genom högtalarna medan bilen är igång. Om du stänger av Galant (vrid till läge "II" i tändningslåset så radion påslagen) och surrandet slutar, då detta kan tyda på att det finns en generator eller antändning brus som tas upp genom kraften som kör till ljudsystemet. Du måste ha en ljud-filter installeras av en professionell bilstereo butik.
2

Lyssna efter skrammel eller vibrationer medan basen är uppskruvad på din Galant s stereo. Medan Galant kom med ljuddämpning material, försämrar detta material över tiden. Den låga frekvensen av basen genomsyrar hela bilen, och kan orsaka kroppen att vibrera. Alla lösa komponenter, som en registreringsskylt eller ett dåligt bagagelucka, kommer att skramla. Detta kan enkelt lösas genom att lägga ljuddämpande material till områden där du har lösa komponenter eller slitna weatherstripping. Har en professionell installera, eller installera det själv. Hur du gör detta kommer att variera kraftigt beroende på vilken typ av ljuddämpande material du köper.
3

Lyssna på ljudet på din Galant s stereo att klippa in och ut. Detta kan vara resultatet av en dålig jordledning. Dock kan detta också tyda på slitna kablar i systemet som du inte lätt kan komma åt. För att lösa detta problem, kan du kontrollera att jordledarna för stereon. Följ ledningarna från baksidan av din Galant s huvudenhet och spåra den svarta kabeln till en punkt på ramen, där den är jordad. Om ledningarna är sliten eller om det är en dålig (eller ingen)-anslutning, ersätta denna tråd eller säkra anslutningen, och överväga att ha din stereo inspekteras av en professionell ljud butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64123.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.