Felsökning av en 2005 Acura TL

för 2005 Acura TL är en medelstor lyx sedan gjordes av Honda Motors. Det infördes 1996 för att ersätta Acura Vigor. 2005 TL var en del av den tredje generationen av fordonet. Den enda verkliga uppgradering från föregående år var tillägget av en krockkudde avstäningsväxlare. Medan Acura TL är känd för sin pålitlighet, är det inte utan sina problem, och det finns några problem med 2005 TL att du måste felsöka. Lyckligtvis är alla av dem omfattas fabriksservice minns. Instruktioner
1

Kontrollera slangen servostyrning i din TL för någon sprickbildning eller oförklarlig skada. 2005 Acura TL använder Hondas berömda VTEC motor. Tyvärr ger detta högvarviga motor en hel del värme. Höga ihållande temperaturer i motorrummet är kända för att orsaka servopumpen att spricka eller brytas ned i förtid. Om detta händer kommer servopump börja läcka vätska servostyrning. Har detta objekt kontrolleras och ersättas utan kostnad genom att ta din TL till en Acura återförsäljare.
2

Kontrollera din Acura TL för en riktig bränslepump relä matningssignalen. När du vrider tändningen till läge "II", bör du höra ett svagt surrande ljud för ungefär en till två sekunder. Detta är bränslepumpens relä energigivande och starta bränslepumpen. På 2005 års modell, en spole tråd inuti reläet kan fungera felaktigt eller bryta oväntat, vilket gör att bränslesystemet att trycket i och bränslepumpen att misslyckas. När detta händer, ta din TL till en Acura återförsäljare. De kan ersätta reläet för dig utan kostnad i fabriken minns för denna produkt.
3

Kontrollera kåpan och vindrutan port bricka paus efter tecken på skador eller vattenläckage in i vindrutan bricka motorenheten. Om vatten tränger ner in i vindrutan bricka motorenheten genom luftventilen porten (typiskt från en spricka i skyddskåpan på undersidan av vindrutan nära armarna torkarbladet) kan det korrodera motorns kretskort vilket får motorn att så småningom misslyckas. Det här problemet kan åtgärdas genom att ta din TL till en Acura återförsäljare som servas enligt fabriken minns för denna produkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64102.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.