Diagnostisera Front Problem Fjädring Styrsystem i framhjulsdrivna bilar

framhjulsdrivna bilar använder en strut-typ suspension som består av en strut, ett nav montering och en undre styrarm fäst på undersidan av staget. De har alla alltid använda en kuggstångsdrivna typ av styrning. Det finns också en krängningshämmare ansluten till ramen med en uppsättning av länkar till den nedre kontrollarmen. För att korrekt diagnostisera dessa problem, måste bilen vara först testdriven och uppmärksamhet på symtom - när de inträffar och vilken typ av underlag som de förekommer på. Uppmärksamhet bör också ägnas frekvensen av händelser. Instruktioner
1

Inspektera stagen genom att använda ditt knä på stötfångaren för att studsa bilen upp och ner. Du ska känna motstånd mot förflyttning av bilen. När du upphör att studsa bilen, borde det sluta studsa efter en upp och ner vertikal rörelse. Om så inte är fallet, och under provkörningen bilen fortsätter att studsa efter att gå över gupp, stagen behöver bytas.
2

Lyft huven och titta på chock tornen. Det är där staget fäster vid fenderwell eller ramen. Det är lätt att känna igen genom den runda gummi bit på fenderwell med en mutter i mitten av det. Dess utanför omkrets har tre eller fyra bultarna som kommer upp genom undersidan med nötter på toppen. Leta efter sprickor eller brott i gummit. Tryck upp och ner på fender och titta på fjäderben några synliga glapp. Om något av dessa villkor är närvarande, då staget kan bli bra men den översta av stöttan (som kallas ett stag cap) som inrymmer lagret är dåligt och behöver bytas ut. Detta kan också orsaka en knackning eller stöta ljud när de träffar gupp.
3

Jack upp bilen och placera pallbockar under ramen, låta suspensionen hänga. Ta tag i däcket med båda händerna på framsidan och baksidan av däcket och försöker vicka den fram och tillbaka som om det var att vända till vänster och höger. Leta efter Freeplay - däcket kommer att röra sig utan någon motsvarande rörelse i ratten. Om det finns Freeplay sedan med en hand på däckets motsatta sidan av styrningen, greppa den inre änden styrstag och flytta hjulet. Om Freeplay kan kännas med någon motsvarande rörelse i den inre styrstag, har den yttre styrstag misslyckats och behöver bytas ut. Om det fanns rörelse i inre styrstag, då den inre styrstag behöver bytas.
4

Test för dåliga lägre kulleder. Gunga på hjulet in och ut. Om det är att spela, ha en assistent titta på den nedre kulleden som du vaggar däcket igen. Om han kan se uppenbara slask eller Freeplay i leden, då den nedre kulleden måste bytas. Med en dålig undre kulled bilen skulle visa uppenbara ojämnt däckslitage och har en tendens att skaka i ratten när en dålig bump påträffas. Om det finns Freeplay, men det kan inte ses i den nedre kulleden, då hjullagerenheten är dåligt och behöver bytas ut. Detta skulle inte vara så självklart i en provkörning om lagren är illa nog att göra ett skrapande ljud.
5

Kontrollera Kuggstångsstyrning fästen styrning under bilen med en skiftnyckel för att vara säker på att de är tight. En lös kuggstångsstyrning kan göra en knackning eller dunkande ljud i en sväng och kan orsaka vissa problem med styrningen i form av ryckningar i ratten när man svänger.
6

Kontrollera bussningarna och krängningshämmaren länkar för integritet. Se till att gummit är i bra form och länkarna där krängningshämmaren fäster vid lägre länkarm är närvarande. Dessa är en stor orsak till att knacka och mal tongångar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63876.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.