Mustang manuell växellåda Problem

Även Mustang transmission betraktas allmänt som ganska tålig givet, tillräckligt med tid så småningom utvecklar problem. Många problem i samband med Mustang transmission kan repareras utan att helt bygga om den, men innan någon reparation kan utföras, måste problemet först identifieras. Överföring hoppar ur Gear
p Det finns flera möjliga orsaker till varför Mustang manuell växellåda oväntat hoppar ur växeln. Den kanske vanligaste orsaken är på grund av felinriktning av transmissionens fallet eller kopplingshuset. Ett slitet styrlager på baksidan av vevaxeln kan också vara den skyldige, som kan en böjd kraftöverföringsaxeln. Ett relativt litet problem som kan orsaka att transmissionen att hoppa ur växeln är en felaktig fjäderspänning på shifter järnvägsnät, medan den allvarligaste orsaken är slitna tänder kugghjul i transmissionen.
Transmission Sticks i Gear

Om överföringen fastnar i växeln, kan det bero på att kopplingen inte helt släppa, eller eftersom tänderna på kopplingsaxeln är skadade. En växelspak som fastnar i sin boot kan också orsaka problem, i vilket fall reparation måste göras på boot snarare än överföringen. Den allvarligaste orsaken till kopplingen fastnar är anfrätt interna transmissionskomponenter. Slutligen kan en brist på smörjning orsaka att transmissionen fastnar.
Transmission Gears inte kommer Synkronisera

Synkronisering hänvisar till den process genom vilken växlarna inom transmission roterar tillsammans. En transmissionen som inte är synkroniserad kommer att göra det svårt att ändra växlar, eftersom kugghjulen inom transmissionen inte är korrekt inriktade. Om det är bara svårt att ändra högre växlar, ligger problemet sannolikt med en bindande styrlager för växellådans huvudaxeln. Om det är svårt att byta till någon växel, kan problemet helt enkelt bero på en koppling som inte helt släppa, en svag eller trasig spärrfjäder, eller brist på smörjning. Den allvarligaste orsaken är kraftigt sliten kuggar.
Buller som härrör från Transmission

När en Mustang s manuell växellåda gör buller, är chanserna goda att bruset är producerad av en sliten bäring. Identifiera den trasiga lagret kan ofta bestämmas genom att notera vilken växel (er) är det ljud som alstras. Om sändningen är bullriga i en växel endast är den omvända countergear sannolikt orsaken. Om bruset produceras endast i omvänt, antingen backslaget eller countergear troligen skadad. Om överföringen är bullriga endast i neutralläge, huvuddrevet lager eller de countergear lagren sannolikt problemet. Om ljud uppstår på alla växlar, kan transmissionen behöver bara smörjning, eller den viktigaste redskap, countergear eller huvudaxeln lagren kan skadas.
Kopplingen slirar

Slirkoppling beror vanligtvis på att en brist på smörjning vid antingen kopplingen länksystem eller vid kopplingen själva kabeln. Den brist på smörjning bringar länksystem eller kabel att binda, vilket i sin tur orsakar problemet inkoppling av växel. Om kopplingen och kabeln är smorda, kan kopplingen kräver helt enkelt justeras. Allvarligare orsaker är en trasig eller svag fjäder tryckplatta, eller fett på drivplattor inom transmission.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64170.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.