En '96 Dodge Caravan Att Vevar men startar inte

Den 1996 Caravan erbjöds med två motoralternativ, en in-line fyra cylindriga och en mer kraftfull V6. I endera konfigurationen finns det några enkla saker att kontrollera när fordonet vevar men startar inte. Varje fordon behöver fem saker att börja: bränsle, luft, gnista, timing, och kompression. Bestämma vilken av dessa saknas kommer att avgöra nästa steg i fastställandet din Dodge Caravan. Saker du behöver
Bränsletryck testare
Timing ljus
Remote startkontakten
tändstiftsnyckel
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera om bränsle. Se till att din gas mätare fungerar, och att din van faktiskt har bränsle. Så kolla bränsletrycket. Fäst testaren bränsletrycket till montering på bränsleinjektorn skenan. Har en assistent starta motorn, eller använda en fjärrkontroll startmotor, kontrollera sedan avläsningen på tryckmätaren. Trycket bör vara 49-55 psi. Om du inte har rätt bränsletryck undersöka bränslefilter, bränsletrycksregulator, och bränslepumpen. Bränsletrycksregulator problem är vanligast på denna modell.
2

Kontrollera gnista. Fäst stroboskop till nummer ett tändstift tråd, och dra runt motorn. Med stroboskop avtryckaren nedtryckt, bör ljuset blinka. Om den inte gör det, är att motorn blir inte gnista och tändning komponenter måste testas. Börja med tändningen styrmodulen eftersom detta är den vanligaste fel på Dodge Caravan. Ta bort modulen och få den testad hos din lokala Biltema. Om modulen är bra, testa spolen och veven lägesgivare. Byt om det behövs. Om det fortfarande ingen gnista, ta bort fördelarlocket, och se till att distributören rotorn roterar. Om det inte är, är den mest troliga orsaken en trasig kamrem.
3

Kontrollera timing. Om du har gnista, men bilen fortfarande inte startar, lämna klämman timing ljus runt nummer ett tändstift tråd, och starta motorn, siktar tidpunkten ljus i harmonisk balansaxel och timing fliken. Inställningsmärkena bör anpassas när tidpunkten blinkar. Timing styrs av motorstyrningen datorn. Om timing är avstängd, har antingen kamremmen halkade och behöver bytas ut, eller om datorn är trasig och måste bytas ut.
4

Kontrollera för komprimering. Om fordonet fortfarande inte startar, ta bort nummer ett tändstift, och installera adaptern kompressionsmätare. Drag runt motorn i några sekunder, och ta avläsningen från kompressionsmätare. Det bör vara i 100 psi sortiment. Ta en kompression läsning från de återstående cylindrarna. Avläsningen får inte avvika mer än 10% av någon annan cylinder. Om den gör det, eller om komprimering avläsningar är låga, det finns en intern motor problem som kommer att kräva omfattande motor reparation. Konsultera en professionell för diagnos och alternativ för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66728.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.