Oxygen Sensor Symtom på en Honda Civic

Honda Civic sport en av de bästa bränslebesparing på motorvägen på nästan 40 miles till gallon. Felaktig utrustning, som en dålig syresensor, kan orsaka motorsystem till felfunktion avsevärt minskar en av fordonets största tillgångar. Förare som upplever symtom på en skadad syresensor bör söka hjälp av en bilmekaniker omedelbart för att undvika permanenta skador bränslespridare och andra motorkomponenter. Ökade utsläpp från fordon

syresensor i en Honda Civic övervakar motorns luft och bränsle blandningen. Felaktiga sensorer är oförmögna att reglera denna blandning resulterar i en rik eller mager kör motorn som ökar bilens utsläpp genom ineffektiv motorns förbränning. Detta kommer också att förstöra bränsleekonomin. Enligt accessconnect.com, kan ersätta en defekt syresensor förbättra bränsleekonomin för en bil med upp till 15 procent.
Rough Tomgångsval

Civic s MacPherson fjäderben framvagn (standard på alla modeller tillverkade efter 2005) är utformad för att ge ökad åkkomfort och skarpa hantering. Känsligheten av suspensionen svar ofta gör en föraren uppmärksam av vibrationer inducerade av en felaktig syresensor. Vibrationerna orsakas av sensorn oförmåga att reglera tidpunkten för bränsleinsprutning vilket leder till otillräcklig bränsle när bilen går på tomgång. Föraren kommer att uppleva detta som en skallra i motorblocket, som kan sträcka sig genom fordonets front och upp genom gaspedalen och /eller rattstången.
Engine Hesitation

förarens hjälp av Hondas 5-växlad manuell växellåda kommer att märka motorn tvekan omedelbart vid växling för att accelerera från tomgång. Detta orsakas av skadade syresensorn felläsning motorns behov luftflöde och skicka för mycket eller för lite bränsle till motorns cylindrar. Som ett resultat kan motorn spotta, accelerera intermittent, eller stanna helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65038.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.