Hur vill kolla en Motor Mount

En motor mount är en bildel som stöder motorn och transmissionen av ett fordon. Tillsammans med att ge stöd, monterar motorn dämpa de naturliga rörelserna i dessa delar. Utan väl fungerande motorfästen, motorn och transmissionen slå andra objekt i motorrummet och skadas. Rörelserna hos motor och transmission kan även skada andra komponenter. Det finns två grundläggande konstruktioner av motorfästen: de som använder ett gummiblock och de som använder en liten hydraulisk kolv för att dämpa rörelser. Testa att kontrollera båda stilarna av fästen är desamma. Saker du behöver
en assistent
Stoppklossar
Ficklampa
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1 En kraftfull ficklampa hjälper till att lokalisera motorfästen i svåra att se områden.

Blockera hjulen med stoppklossar för att förhindra förflyttning av fordonet antingen framåt eller bakåt. Höj huven på fordonet och använda blixten för att lokalisera motorfästen. Motorfästen kommer att ligga på olika platser över och under motorn och transmissionen, beroende på den specifika modellen.
2

Undersök motorfästen för tecken på skador. Gummiblocken i motorfästen kan knäcka, dela, eller visar andra skador som kräver ersättning. Undersök hydrauliska fästen för tecken på läckage, korrosion eller andra skador. Monteringsplattorna som håller fast fästena till fordonets ram kan även korrodera eller bryta.
3

Har assistenten starta fordonet. Medan du står utanför vid sidan av fordonet för att observera motorn, har assistenten tryck ner och håll bromspedalen och flytta bilen i enheten. Titta på motorn för snabb eller överdriven rörelse. Motorn ska flytta mindre än ½ en tum när den placeras i växel. Ett dunkande ljud kan också vara ett tecken på en trasig motor mount.
4 Flytta bilen mellan enheten och omvänt kommer motorn att röra sig.

Ha biträdande platsen fordonet bakåt och återigen titta för rörelse eller ljud. Har assistenten plats i bilen tillbaka till park och stänga av fordonet.
5

Använd bända bar att böja motorfästen. Något glapp i fästet kommer att kräva ersättning av motorfästet.
6

Använd pry paren att kontrollera spelet mellan motorfästet och monteringsytan på motor eller växellåda. Spela mellan motorfästet och monteringsytan kan vara ett resultat av bultar som lossnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66979.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.