Toyota Pickup Idle Problem

Toyota pickup lastbilar har länge haft ett rykte om tillförlitlighet och långvarig prestanda. Men det betyder inte att fordonen är problemfritt. Särskilt tack till dator sensorer integrerade i motorsystem, Toyota lastbilar drabbas tomgång frågor som många andra bilmärken. MAF-givaren och O2 Sensor

Som en del av federala lagar och insatser för att göra bilarna renare, har amerikanska bilar hade allt att införliva ett antal givare för att se till att utsläppen håller sig inom lagliga gränser. Syresensorn och luftmassemätare finns två typer som ofta får pluggas med sotavlagringar, som sedan kan orsaka tomgång problem som felaktiga orsaka pickup datorn att felaktigt ändra luft /bränsleblandningen till motorn i tomgång.


Anti-Diesel Solenoid

För de pickup lastbilar som använder en förgasare (pre-bränsleinsprutning dagar), hade många Toyotas en anti-diesel solenoid kopplad till förgasaren. Denna del är ansvarig för att skära av bränsle när motorn började att hålla igång när bilen var avstängd. Men när solenoiden inte fungerar, kan det döda också lastbilen just när det är tomgång normalt.
Idle Surge
p Om tomgångsvarvtalet lyder som högre än ett acceptabelt intervall, kommer motorns styrenhet i vissa lastbilar reagerar och begränsar bränsle. Då kommer motorn att göra det motsatta och plötsligt öka bränsleflödet för att kompensera. Reaktionen är att motorn känns skvalp av någon som helst anledning. Orsaken är en expanderbar pellet i en ventil som reagerar på temperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66748.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.