Hur vet jag om jag har en sprucken insugningsrör?

Insugningsgrenröret sitter på toppen av motorn är en integrerad del av själva motorn. Sprickor i grenröret kan leda till vakuum och läckor. Moderna intag inte längre görs strikt från metaller, såsom aluminium, men är ofta gjutna av hög temperatur plast förstärkt med metall i vissa fall, eller ingen metall alls i andra. När de utsätts för varma och kalla cykler på grund av motorn stiger från omgivande kallt till varmt driftstemperaturer, med tiden grenrören blir spröd. Högt vridmoment, från saker såsom hård acceleration, kan knäcka en spröd intag. Saker du behöver
Ficklampa
Inspektionsspegel
Socket set (tillval) katalog Förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Titta under fordonet efter tecken på ett kylmedel läcka. Om det finns någon kylvätska pöl på marken nedanför motorn eller färgning på undersidan av motorn, följer den uppåt till källan. Du kan behöva ficklampan och inspektion spegeln att söka ordentligt. Oljeläckor tenderar att dra smuts till dem och visas som områden som ligger långt smutsigare än den omgivande motorn. Läckor tenderar att lämna vit återstod bakom.
2

Lyft huven och använd ficklampa och inspektion spegel att visuellt inspektera hela ytan av insugningsröret. Beroende på vilken typ av fordon du har, kan du behöva ta bort en motorkåpa, eller luftfilter intag som kan eller inte kan kräva användning av en socket set. På vissa bilar kan du behöva flytta slangar eller vakuumledningar åt sidan för att se hela ytan av intaget. Ägna särskild uppmärksamhet åt de områden på framsidan och baksidan där kylvätskeslangar fästa, speciellt termostaten väl. Om du ser några tecken på förlust av kylmedel, rengöra området, starta motorn och bevaka området för att se om en spricka blir synliga.
3

Övervaka din kylvätskenivå, kondition motorolja och färgen på ditt avgassystem. Om du förlorar kylvätska, är det läcker antingen externt eller internt. Yttre läckage ska ha funnits i steg ett eller två. Interna läckor kommer att framgå antingen i vit avgasrök när motorn är varm, eller genom motorolja missfärgning. Om oljan börjar ta på den färg och konsistens av mjölkchoklad, har du en intern läcka kylvätska. Om avgaserna är vit, är läckan antingen i topplocket eller insugningsröret. En professionell tung linje bil tekniker kan utföra diagnostiskt test för att avgöra var läckan finns.
4

Starta motorn och kontrollera att motorn tomgång. Om motorn går på tomgång dåligt, grovt eller vid en hastighet som är onormal, kan du ha ett vakuum läcka. Ta förgasare renare och spraya anslutningarna vakuumledning lätt. Om motorn gå på tomgång förändringar när sprej kontakt anslutningarna, har du ett vakuum läcka. Inspektera ledningarna och kopplingarna vakuum vid grenröret för att lokalisera läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63668.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.