Felsökning en Ford 4,9 Motor

Om du inte vet exakt vad du letar efter, felsökning en motor kan förbruka mycket tid. För varje knackar ljud och symptom påverkar övergripande köregenskaper, kan det finnas två till tre symptom som merit utredning. Ford fordon är utrustade med ett verktyg som kan hjälpa till. Alla Fords tillverkas i 1996 och senare inkludera en andra generation On-Board Diagnostics systemet. För Fords 1995 och tidigare, det är den fjärde versionen av elektronisk motorstyrning. Varken systemet kommer att ge dig ett exakt svar, men de kommer att peka dig i rätt riktning. Saker du behöver
Byglingstråd
OBD-II kodläsare
Visa fler instruktioner
EEG-IV självtest 1995 Fords och tidigare
1

Starta Ford och låt motorn gå så länge som det tar att värma upp motorn. För att underlätta detta, bör du lämna luftkonditioneringen. När igång temperaturen har nåtts, stäng av motorn och öppna motorrummet. Anslut självtest Output och självtestet portarna ingång med bygel
2

. STI är en enda port på en tråd, och STO är en flersidig nav med sex luckor. De kommer att vara bredvid varandra och i den bakre delen av motorn. Ena änden av bygeln måste gå in i STI, och de andra måste gå in i STO: s nedre vänstra jordning kortplats.
3

Vrid Ford motorn på, men låt motorn uncranked och av. Vänta kontrollera motorn ljus att börja stänga av och på. Intervallet av ljus representerar en diagnostisk kod. Till exempel kommer EEG-IV kod 32 vara tre lampor följt av två korta tänder. EEG-IV kod 48 kommer att vara fyra lampor följde åtta kortare ljus. Det kommer alltid finnas en några sekunders paus mellan hela kodnummer. Skriv alla koder ned.
4

Slå upp Fords EEG-IV kodning förklaringar på webben. Du kommer snabbt att upptäcka att Ford bruksanvisning inte innehåller denna information. Om du funderar på en hel del DIY underhåll för din Ford, bör du köpa en Haynes reparationshandbok för din modell och år. Denna handbok kommer inte bara om EEG-IV listade koder, men kommer också att erbjuda detaljerade reparation beskrivningar. Kopiera förklaringar bredvid de nummer som du antecknade i steg 3.
5

Börja på toppen av din lista och undersöka delar av motorn som motsvarar med EEG-IV lyskoderna. Stryka koder när du vet att de inte är en del av de problem som din Ford är för närvarande upplever. Addera OBD-II diagnostik för 1996 Ford och senare
6

Anslut OBD -II kodläsare till din Fords diagnosuttag. Detta datalänkanslutningen bör avtäckt, lätt att komma åt, och under instrumentbrädan, inom det allmänna området av rattstången, gas pedalen, eller huven release. Om du inte hittar DLC uttaget, kontakta din kodläsare handbok för specifika förslag.
7

Aktivera din kod läsare. Du kan äga en kodläsare som kommer att förvandla det själv på en gång den känner igen en förbindelse med din Ford. Kodläsare också fungera lite olika märken, så alltid skjuta till steg för steg instruktioner i läsarens handboken.
8

Vrid Fords elsystem på. Vissa kodläsare kan också kräva att du startar motorn också. Vänta på kodläsare till Autohämtning problem och ärenden koder. Vissa läsare kommer inte att göra detta och kommer att kräva att du anger kommandot för hand.
9

Slå upp förklaringarna till OBD-II koder hämtas. Din manual kan ha koder som gäller alla OBD-II kompatibla fordon, men det kan inte erbjuda Fords kompletterande koder. Din Fords manual kommer inte ha dessa koder heller. Slå dem upp på nätet. Gör en lista över koder och förklaringar. Placera felkoder i toppen, och i avvaktan koder längst ner. Felkoder är ansvariga för kontrollera motorn ljuset går ut, så alltid undersöka dem först.
10

Felsöka Fords motor med din lista över koder som vägledning. Arbeta dig nedåt i listan tills du har kontrollerat varje kod du hämtat från systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66629.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.