Vad gör den främre änden av 96 Dodge Caravan Shake?

Felsökning vibrationer i en 1996 Dodge Caravan är inte mycket annorlunda än att göra samma sak för andra minibussar eller front-drive bilar av dess kaliber. Dodge enkla front-drive layout innebär att det kommer att uppenbara symptom liknar andra bilar, och valfria all-wheel-drive system inte ändras så mycket. Nyckeln till att hitta källan till din vibration är att fokusera mindre på var det sker än om när den inträffar. Vibrationer på tomgång

en vibration på tomgång, i parken, kan bara vara en av ett fåtal saker. Om hela van skakar i parken, så oddsen är bäst att du antingen har en feltändningar - indikeras med ett "check engine" light och koder motor P0300 genom P0306 - eller en dålig motor mount. The Caravan använder en tvärställd motor layout, så en dålig motor mount normalt kommer att resultera i en fram-och-tillbaka vibrationer, i motsats till en sida-till-sida vibrationer. Om du känner pulsering i ratten samtidigt som man försöker att vända det, så har du ett fel i styrväxel ventiler. Vibration i enhet med foten på bromsen indikerar vanligtvis antingen ett vakuum läcka eller ett fel i momentomvandlaren eller converter lock-up-mekanism.
Vibrationer under acceleration

En vibration som förvärras när du accelererar, men är inte linjär i svårighetsgrad att snabba anger antingen ett fel i drivlinan - växellådan eller CV fogar - eller en misständningar till följd av antingen luftöverskott, inte tillräckligt med bränsle eller ett fel i tändsystemet som manifesteras endast när det är under stress. Orsaker till bränsle svält inkluderar ett igensatt bränslefilter och dåligt fungerande bränslepump, luftöverskott problem kan uppstå ett vakuum läcka, eller en smutsig eller felaktig massa luftflöde sensor. Båda dessa kommer att utlösa en "mager blandning" felkoder och "check engine" light.
Hastighetsberoende Vibration

Vibrationer som förvärrar linjärt till fordonets hastighet tyder oftast på någon form av cyklisk vibration: Enkelt uttryckt betyder det att en eller flera av dina hjul antingen studsar upp-och-ned eller vinglar från sida till sida. Förlorade hjulvikter kommer att kasta däcket ur balans, och en bubbla i däcket kommer att studsa däcket varje gång det påverkar vägen. En suspension i behov av anpassning, eller dålig kontroll bussningar arm - gummi isolatorer - tillåter hjulen att gunga fram och tillbaka. Detsamma gäller för böjda, trasiga eller slitna styrkomponenter. Dåliga hjullager kommer också att orsaka en vibration som ökar med hastigheten, men kommer också att avge en kontrollampa klagar eller skrapande ljud.
Vibration Under Inbromsning

Bad suspension justering kan manifestera under inbromsning, och slitna eller dåligt fungerande länkar styrning end nästan säkert kommer. Detta gäller särskilt om du känner vibrationer slingrar sig upp genom ratten och in i dina armar. Skevt broms rotorer kan också orsaka front-end vibrationer, men du bör märka en tydlig pulsering i bromspedalen och sannolikt ratten. Detsamma gäller för en dålig ABS modulator, som kan sluta fungera på ett sådant sätt att det orsakar tryckvariationer i bromsarna. Om vibrationen känns mer som ett ryck rysning än en sann vibration, då du kan ha ett problem med överföringen, momentomvandlaren eller converter lock-up-mekanism.
Vibration Medan Turning

Alignment problem, slitna bussningar, dåliga hjullager och slitna eller trasiga komponenter styrning kan förvärras i intensitet samtidigt som du vrider ena eller andra riktningen, men kommer sannolikt att vibrera vid andra tillfällen också. Om din vibration händer bara när man svänger, kan det tyda de inledande stadierna av dessa misslyckanden, men det kan lika gärna betyda att du har en dålig yttre drivknut. Trasiga tänder på din differential s drev eller kugghjul axel skulle också orsaka vibrationer samtidigt som du vrider, men det är ganska osannolikt med tanke på Caravan relativa bristen på vridmoment vid låga varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68483.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.