Hur Testa Generator på ett fordon

Om din bil motor verkar förlora makt eller dina innerbelysning är svagt eller dina vindrutetorkare fungerar bara ibland, kanske du har en trasig generator. Generatorn befogenheter bilens batteri med el och håller alla de extra elektriska komponenter som körs, såsom strålkastare, luftkonditionering, vindrutetorkare och radion. Om batterilampan på bilens instrumentbräda lyser med fast sken, betyder det att batteriet inte laddas. Men innan du byter ut batteriet, gör ett enkelt test för att se om din generator fungerar med full kapacitet. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

låna en voltmeter eller köpa en från en Biltema för att testa generatorns eleffekt. Voltmetrar är relativt billiga att köpa och finns i digitala och analoga versioner.
2

Starta din bil. Om batteriet är dött från makten avlopp, använd ett batteri booster eller kablar jumper för att hoppa starta din bil. Även om generatorn misslyckas, kommer din bil starta och köra för en kort tid.
3

Anslut voltmetern sonder till batteripolerna. Fäst den röda proben från voltmetern till den positiva (röda) inlägg på bilbatteriet och den svarta proben från voltmetern till den negativa (svarta) inlägg på batteriet. Ställ voltmeter till likström (DC) skala.
4

Kör motorn på snabb tomgång, till exempel runt 2500 rpm. Stäng av alla el dränering tillbehör, såsom strålkastare, vindrutetorkare, radio, bak defoggers och luftkonditionering.
5

Kontrollera batterispänningen på voltmetern, letar efter en läsning mellan 13,6 och 14,3 volt. Din generator måste generera en högre spänning än din bil batteriets märkspänning - vanligtvis 12 volt - att tillräckligt förse batteriet och alla extra elektriska komponenter. En läsning lägre än 12 volt pekar på en underladdning växelströmsgenerator, medan en avläsning över 15 antyder växelströmsgeneratorn är överladdning, indikeras av, till exempel, en sipprar batteri eller båda strålkastarna misslyckas på samma gång.
6

Slå på och arbeta med full hastighet alla biltillbehör som drar el, såsom strålkastare, vindrutetorkare, radio, bak defoggers och luftkonditionering. Bibehåll motorns varvtal på en snabb tomgång ett par minuter och kontrollera att voltmetern behandlingen håller sig runt 14 volt. Om behandlingen är lägre än 13 volt, är generatorn sannolikt inte arbetar med full kapacitet. Race fordonets motor och lyssna efter ett gnisslande ljud, vilket kan tyda
7

att drivremmen på generatorn är felaktig. Drivremmen roterar generatorn, omvandla mekanisk kraft från motorn till elektrisk ström för att ladda batteriet och andra elektriska komponenter. Om det är slitet (visas glänsande), spruckna eller lösa, kan detta orsaka generatorn att TA FÖR LITET BETALT AV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66747.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.