Hur du berätta om din Generator Is Broken

Generatorn i en bil är ansvarig för att hålla en konstant laddning i batteriet, tillsammans med spänningsregulator. Spänningsregulatorn i fordon tillverkade efter 2000 ligger inne i generatorn själv. Generatorn och spänningsregulatorn arbetar tillsammans för att hålla laddningen av batteriet på den nivå det var när du startade bilen. Detta är i motsats till missuppfattningen att generatorn faktiskt laddar ett batteri. Saker du behöver
1/4-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Tänger
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Starta bilens motor sedan komma ut och öppna huven.
2

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag. Använd tång för att hjälpa till att ta bort batterikabeln vid behov.
3

Låt bilen stå minst en minut, medan du kör, med den negativa bort batterikabeln. Generatorn skapar en laddning till batteriet via den positiva batterikabeln. Om den negativa batterikabeln tas bort och fordonet kör i över en minut, då generatorn är bra.
4

tillbaka negativa batterikabeln, med motorn fortfarande igång. Dra batterikabeln mellan 10 till 15 foot-pounds av vridmoment.
5

Placera en voltmeter på baksidan av generatorn, på både den positiva och negativa polen, om generatorn är på övre främre av motorn. Utför detta steg med motorn fortfarande igång. Om du har en fabrik generator i bilen, då din generator bör lägga ut mellan 13.90 och 14.50 volt. Om spänningen är mindre än 13,50, då din generator kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65802.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.