Symtom av slitna stötdämpare

Stötdämparna i bilen, annars känd som stötar, är en intergral del av bilens fjädringssystem. Högkvalitativa chocker ger dig en mjuk gång när du reser på vägen, men det är inte deras enda funktion. Det finns flera symptom att titta efter om din misstänker att dina chocker är dålig kvalitet, slitna eller skadade. Rough Ride
p Om dina chocker inte fungerar, kommer din bil inte ge dig en mycket mjuk körning. Räkna med att känna knölar, bulor och allmän ryckighet som bilen färdas ner någon väg som är mindre än en jämn beläggning. Potholes känner betydligt sämre än de gör i ett fordon med bra stötdämpare.
Problem med styrningen

Eftersom ditt fjädringssystem är ansluten till din styrning, en bil med dålig chocker kan inte styra ordentligt. Enligt AA1Car, kan du känna "överdriven respons genom styrlänkaget," om du kör en bil som har dåliga stötar.
Bil misslyckas med Bounce Test

Bounce eller rocka din bil stötfångaren upp och ner. Om bilen fortsätter att studsa mer än en eller två gånger efter att du rocka stötfångaren, dina chocker behöver troligen bytas.
Höjd

Slitna suspension kan orsaka en sida eller ände av fordonet att sag. Mät höjden på fordonet i alla fyra hörnen. Om du märker en betydande skillnad (en tum eller mer) mellan ena sidan av fordonet och den andra, är chansen att chocken behöver bytas. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65814.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.