Hur vill kolla OBD2 diagnostik på en Toyota Camry

Om en Toyota Camry har tillverkats efter 1996, då den kommer att ha den andra generationen av On-Board Diagnostic kodning. Om det gjordes före 1996, kommer det att ha ett annat kodsystem. Detta är viktigt eftersom en OBD2 scanner inte fungerar på alla fordon som föregick 1996, och för att komma till OBD2 koder, behöver du en scanner. Du kan köpa en scanner på några större detaljhandelsföretag inom bilindustrin, och använda det är ganska enkelt när det gäller tid och drift. Instruktioner
1

Haka OBD2 scanner upp till Toyota Camry s diagnosuttag. Du hittar den under ratten och instrumentbrädan.
2

Effekt upp den diagnostiska skannern.
3

Sätt Camry s nyckeln i tändningslåset och vrid. Detta bör aktivera Toyotas elektriska system. Om den felkod inte visas på skannerns skärm, kontrollera anslutningen och starta Camry motor.
4

Jot den alfanumeriska felkoder på en bit papper. Du måste kopiera den ordagrant, vilket betyder bokstäverna samt siffrorna.
5

Vänd bilen och skannern. Koppla ur skannern.
6

Gå till en webbplats med koder för en Toyota Camry (se Resurser). Du måste göra detta eftersom Camry ägare handbok inte kommer att ha dessa nummer definitioner.
7

läsa koden definitioner och fatta ett beslut om huruvida du behöver ta bilen till en mekaniker. Vissa reparation frågor är betydligt mer komplexa än andra. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65940.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.