Hur kollar jag generatorn på en 1997 Nissan SE Pick Up ?

Den 1997 Nissan SE pickup har fyra in - line kolvkamrarna , en överliggande kamaxel och tre ventiler för varje cylinder . Kraften bakom motorn är generatorn . Utan generatorn , skulle batteriet har inte makt att starta motorn och ingen av de elektriska systemen skulle fungera . Kontrollera generatorn ofta att se till att det fungerar ordentligt . Testa generatorn är enkel och kräver endast en voltmeter , ett billigt verktyg finns på de flesta bildelar butiker . Saker du behöver
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

Leta rätt på batteriet under huven på Nissan . Batteriet är på förarsidan av lastbilen , nära fender .
2

Anslut voltmeter kablarna till den positiva ( röda ) och negativa ( svarta ) batteripolerna terminal , med motorn avstängd . Du kommer att märka en läsning på mätarens skärm . Mätaren testar automatiskt strömmen i batteriet . Ett bra batteri läsning bör vara mellan 12.5 och 12.8 volt .
3

Veva i Nissans motorn och kontrollera behandlingen av voltmeter igen . När motorn är igång , är spänningen behandlingen i generatorn som visas på skärmen . En bra generator läsning är mellan 13,6 och 14,3 volt . En lägre läsning är ett tecken på en svag generator .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65547.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.