Felsökning av en läcka transmissionsolja i en Chevy Suburban

Chevrolet Suburban namnskylten har funnits sedan 1935. Det är den äldsta namnskylt fortfarande används av Chevrolet. Dess storlek och passagerarkapacitet gör det till en global favorit. Dagens produktionsmodeller erbjuder endast fyrväxlad automatlåda. Även en sällsynt företeelse, transmissionsolja läcker är inte alls svårt att diagnostisera. Ren vätska, men kan ibland vara svåra att se på grund av dess halvgenomskinliga naturen, särskilt när under fordonet i mörka förhållanden. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp Suburban med domkraften, platsen pallbockar under ramen och sänka bilen på läktaren. Använd en ficklampa för att inspektera överföring för läckor. Om överföringen har läckt ett tag vätska och smuts kommer ha ackumulerats under överföringen. Det måste rengöras för att lokalisera läckan.
2

Titta noga runt tjänsten pannan. Pan packningar är den vanligaste läckan. Dessa är lätta att underhålla och oftast en ny transmission filter är nödvändigt. Byt packningen och filtrera om packningen läcker.
3

Flytta till den främre delen av sändningen där det är bultad till motorn. Om vätska sipprar härifrån, har den främre tätningen misslyckats, och överföringen måste avlägsnas för reparation. Detta tyder oftast pumpen bussningen har ur led, så att läcka förbi främre tätningen. I detta fall måste överföringen tas bort. Konsultera en kvalificerad butik för denna större reparation.
4

Shine en ficklampa runt alla elektriska kontakterna på transmissionen. Alla av dem har tätningar som måste inspekteras. Om någon anslutning läcker reparationen är interna. Tillgång fås genom pannan och överföringen inte behöver tas bort.
5

Flytta till baksidan av sändningen för den slutliga underredet inspektionen. Undersök tätningen svans axeln där drivaxeln splines passar in i växellådan. Om denna tätning har misslyckats svansen axelbussning bör ersättas med tätningen. Växellådan behöver inte tas bort för denna reparation.
6

Sänk Suburban, lyfter huven och inspektera transmissionsolja. Om det är mjölkaktig överföringen kylaren läcker och transmissionen måste tas bort för service. Kylaren kommer också att behöva ersättas. Kylaren är beläget i kylaren. Tidvis kylaren kommer att läcka in i kylaren och transmissionsolja kommer att vara i kylaren.
7

Ta bort kylarlocket när motorn är kall. Inspektera fluiden för fet, rödbrun återstod flytande ovanpå av kylmediet. Detta indikerar överföring kylaren läcker och måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65346.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.