Vad orsakar en bakre ände Gnälla?

Oljud som har sitt ursprung i en differential kan resa upp drivaxlar och över axlar, förvirrande diagnostiska insatser. Ljudnivån kan ge mindre irritation, eller förutsäga allvarlig del misslyckande. Reagera i tid till en bakre ände gnälla kan förebygga behovet av reparation eller utbyte av dyra differentialkomponenterna. Förstå differential delar och underhåll kan bidra till att avgöra hur allvarligt problemet. Eliminera grunderna

Alla växellådan kommer vara bullriga om vätskenivån eller kvalitet är bristfällig. Differential vätskan kan kontamineras av vatten som kommer in i huset genom luftventiler eller axeltätningar. Detta händer ofta när våga off-road eller körning på översvämmade gator. En ersättare smörjmedel kan kräva friktionsmodifierare eller en exakt viskositet anges för biltypen. Inga ersättningar bör prövas. Rotera dina däck för att diagnostisera deras engagemang. Gnälla på en annan plats efter rotation kan tyda på en defekt däck.
Ta dina bäringar

Många differentiella komponenter monterade på lager. Slitna eller torra lager är i stånd att ett brett spektrum av ljud som kan ändra frekvensen med fordonshastigheter. Ett axellager kan skapa gnälla i den bakre änden, men kommer att vara mer framträdande på en sida av fordonet. En gnälla som uppträder endast när retardation är ofta relaterad till det mindre drevet lagret. Drevet slås av motorns kraft och med förbehåll för lagerslitage från anbringade krafter. Kan förhindra en uppdelning
Gears
Timely åtgärder.

Tyst växel verkan är direkt relaterad till korrekt matchning av redskap ytor. Missanpassade eller slitna kugghjul gnälla skapar i olika hastigheter och belastningar. Den gnälla kommer att vara ständigt närvarande, men kan ändra tonhöjd eller intensitet. Tidig upptäckt kan avslöja en enkel reparation eller underhåll krav. Obehandlad bakkanten gnälla kommer att förvärras med tiden och kan vara den enda varning av överhängande differential misslyckande. Betydande slitage eller skador är oftast hänföras till missbruk eller extrem körsträcka.
Backlash

Bearing pre-load och växelingrepp mäts noggrant och minutiöst justeras av utbildade och erfarna tekniker under sammansättning av en differential. Färgämnen används för att säkerställa passande ytor är korrekta och glapp är satt till strikta specifikationer för att avskräcka eller eliminera gnälla. Särskild utrustning som indikatorklockor och inch-pound momentnycklar kalibreras regelbundet för att upprätthålla noggrannhet. Medan differential designen kan tyckas enkelt nog, är den precision som krävs för tyst, pålitlig funktion bäst kvar i erfarna händer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68104.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.