Ta reda på om cheferna är spruckna på en Motor

En spricka i topplocket kan leda till omfattande motorproblem. Olika frågor kan resultera från en sprucken cylinder head - oftast kylvätska, olja och vakuum läckor. Diagnostisera dessa frågor omedelbart är nödvändigt för att säkerställa den fortsatta prestanda din motor. Många av de frågor som härrör från en sprucken cylinderhuvud aktiverar "check engine" lampan på instrumentpanelen. Detta medger enkel diagnostisk via en motorstyrenhet (ECU) kodläsare. Saker du behöver
ECU diagnostisk läsare
Motor avfettningsmedel
Rag
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera instrumentbrädan i bilen för att se om " , kontrollera motorn "är ljus lyser. Om så är fallet, anslut en diagnostisk läsaren in i ECU åtkomstporten. Denna port är oftast placerad under det inre instrumentbrädan området. När inkopplad, kommer diagnostiska läsaren ger dig en lista över alla felkoder som registreras av ECU, samt en kort beskrivning av felet.
2

Kontrollera diagnostiska felkoder för frågor ursprung i topplocket. Dessa frågor kan omfatta låg kylvätska, överhettning, lågt oljetryck och vakuum läckor tryck. I fallet med topplock sprickor, dessa frågor härrör från det faktum att motorolja och kylvätska kan läcka genom sprickor i motorns cylindrar. Addera 3

Säkerställ att motorn kyls ned helt. Sedan öppnar huven, och visuellt inspektera topplock och omgivande motor området för tecken på vätska uppbyggd. Allvarliga sprickor kan leda till yttre läckage av motorolja och kylvätska, så spotting en vätska uppbyggd på eller kring topplocken är en indikation på att en spricka har bildats.
4

Rengör utsidan av cylinderhuvuden med ett avfettningsmedel lösning, och torka dem rena. Inspektera noggrant topplock för några synliga tecken på sprickbildning. På grund av smuts eller skräp, sprickor är svåra att upptäcka när motorn är smutsig. Men när rengöras, är det möjligt att lokalisera externa sprickor genom noggrann inspektion.
5

leta efter förekomst av vit rök avges från avgaserna när motorn är under acceleration. Vit rök indikerar generellt att kylvätska förbränns i motorns cylindrar, vilket kan orsakas av en sprucken topplock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68398.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.