Hur Test Auto Generatorer

Auto generatorer är hållbara, effektiva och sällan kräver underhåll. De flesta moderna generatorer köra problemfritt för 100.000 miles eller mer. Om du upptäcker att din bil batteri har mindre energi för att starta din bil, och du har kontrollerat batteriet, eller lampor på din bil verkar inte vara så ljusa, är det möjligt din generatorn inte producerar tillräckligt med el. Detta kan vara en brist eller spänning eller ampere. Du kommer att vilja testa din bil generator. Saker du behöver
Gummihandskar
Goggles
Multimeter
Helper
Visa fler instruktioner
1

Ta på gummihandskar och skyddsglasögon. Auto generatorer genererar mycket el, så du behöver för att skydda dig från att få en elektrisk stöt och elektriska gnistor slår dina ögon. Se till att du inte har löst hängande kläder eller smycken, som du behöver för att starta motorn för att testa generatorn.
2

Öppna bilens huva. Starta motorn och låt den gå på tomgång under några minuter. Ställ din multimeter för att mäta volt. Om det är en variabel multimeter, ställ in spänningen i intervallet 10 till 20 volt. Addera 3

Placera sensorn på änden av den röda kabeln som ansluts till din multimeter på pluspolen av batteriet. Terminalen är märkt "+". Placera sensorn på änden av den svarta kabeln kopplad till multimetern på den negativa polen på batteriet.
4

Läs multimeter displayen. Det kommer att läsa mellan 13 och 15 volt om generatorn fungerar ordentligt. Om det är mindre än 13 volt, kan generatorn inte fungerar korrekt.
5

Få en hjälpare att sitta i auto och öka motorns varv är till 2.000 rpm. Kontrollera spänningen från generatorn med multimetern på samma sätt som tidigare. Det kommer att läsa mellan 13 och 15 volt om den fungerar ordentligt. Om det står högre eller lägre, då spänningsregulatorn i generatorn måste kontrolleras av en fackman. Öka motorns varvtal ökar spänningen, men en korrekt fungerande spänningsregulator kompenserar automatiskt och håller den mellan 13 och 15 volt.
6

Minska motorns varvtal till tomgång. Ställ din multimeter att mäta ampere. Ställ den i 50 till 100 ampere allt om multimter är justerbar. Korrekt fungerande generatorer producerar mellan 50 och 100 ampere i genomsnitt.
7

Placera sensorn på änden av den röda kabeln till den positiva batteripolen, sedan lägga den andra sensorn på den negativa polen. Läs multimetern display. Det ska vara 50 och 60 ampere.
8

Få hjälpare att slå på all elektrisk utrustning i auto. Du måste slå på lamporna, värmare-fläkt, vindrutetorkare, bak-bakruta, stereo och allt annat som rinner av bilens batteri.
9

Använd multimeter på samma sätt som tidigare och avläsa displayen. De ampere öka avsevärt, om generatorn fungerar. Räkna med en läsning över 75 ampere, beroende på mängden utrustning du har aktiverat. Om det finns lite eller inget öka din generator är inte justerar för den energi som krävs för att driva dina elektriska apparater så du behöver för att få det kontrollerat.
10

Upprepa ampere testet, men få din hjälpare för att öka varvtalet till 2.000 rpm. Ampere ökar, men bara lite, om din generator fungerar.
11

Stäng av elektriska apparater i auto sedan stänga av motorn. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66255.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.