Felsökning halvaxel med dunkande Brus

Alla framhjulsdrivna fordon använder halfshafts att överföra kraften från motorn till hjulen. Ibland kallas konstant hastighet (eller CV) lederna, bilens halfshafts är flexibel och tillåter dig att förvandla dina framhjulen medan motorn är inkopplad. De gummitätningar vid varje ände av halvaxel försämras med tiden, dock, och så småningom måste bytas. Det finns vissa kontrollampa tecken som kommer att avgöra om det är dags att fixa dina halfshafts. Saker du behöver
rörtång
Däck jack
stödbenet
Visa fler instruktioner
Felsökning under bilkörning
1

Roll ner dina fönster och stänga av något i bilen som gör ljud, till exempel radio eller luftkonditionering.
2

Kör din bil på en lugn gata och öka till cirka 30 miles per timme medan du lyssnar för att klicka eller dunkande ljud . Addera 3

Långsam till en lämplig hastighet och gör en skarp vänstersväng, återigen lyssna för att klicka eller dunkande ljud som kommer från framhjulet området. Efter uträtning din ratt, göra en skarp högersväng. Om någon av de skarpa svängar resulterar i att klicka eller dunkande ljud som försvinner när du kör rakt, fortsätt till Avsnitt två.
Inspektera visuellt Halfshafts
4

Park ditt bilen och ställa in bromsen. Blockera bakhjulen och, med hjälp av rörtång, lossa flikarna på vänster framhjul.
5

Placera däcket domkraften under ramen på bilen och lyfta fordonet nog så att du kan ta bort det vänstra hjulet. När hjulet har avlägsnats, placera pallbock under ramen och försiktigt sänka däcket jack nog så att din bil säkert stöds.
6

Lokalisera halvaxel genom att titta på insidan av Steering Knuckle. Du kommer att se ett stålskaft som går mellan knogen och transmissionen, med en gummitätning som täcker varje ände. Undersök tätningar vid båda ändarna av axeln, men ägna särskild uppmärksamhet åt den flexibla änden nära hjulet. Kontrollera om tätningen har rivit och notera om du ser en betydande mängd axel fett på navet, och insidan av däcket. När du har slutfört inspekterar det vänstra hjulet, byt däcket och sänka bilen till marken. Upprepa samma process med det motsatta hjulet. Ordna att reparera eventuella skadade tätningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68361.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.