Hur man testar för en Bad ECM på en 1993 Oldsmobile Delta 88 Kungliga

Du kan kontrollera en 1993 Oldsmobile Delta 88 Royals Electronic Control Module samma som du skulle en motor diagnostik. ECM är "hjärnan" i Deltas diagnossystem. Modulen körs en rad kontroller och rutiner, en gång ett fel upptäcks, ECM etiketter med en kod. Delta använder General Motors före 1996 första generationens On-Board Diagnostic systemet, och en del av GM: s OBD-I-koder förhandla direkt med ECM och själva systemet. Hämta koderna är en relativt enkel process som kräver ett gem. Saker du behöver
Paper clip
Penna
Paper
Visa fler instruktioner
1

Slå upp GM: s flash-koder. Du har två alternativ, beroende på hur mycket pengar du är villig att skiljas. GM: s flash-koder kan hittas online gratis. De är också listade i många av Haynes reparationshandbok. En handbok, vare sig från Haynes eller Chilton, kan vara en klok investering, eftersom du inte bara kommer att ha tillgång till de koder, men också detaljerade instruktioner reparation.
2

Läs igenom blinkkoden definitioner. Notera alla de kodande definitioner som handlar med ECM och dess relaterade funktioner. Exempelvis hänvisar GM kod 86 till en digital eller analog fel inom ECM.
3

Öppna Delta 88 förarsidans dörr. Placera dina resurser ovanpå instrumentbrädan. Placera din nyckel till Delta tändning, men lämna nyckeln ovänd.
4

Hitta Delta monteringslinje dataöverföringsdonet. Den ALDL är en 12 stiftupptagande nav som ansluter till ECM. Det kommer att vara direkt underställd Delta 88 s ratt.
5

Räta ut ett klipp metall papper. Böj klippet i en huvudstad "U"-form.
6

Anslut "B" och "A" slots på ALDL med U-formade gem. Båda spåren är på ALDL översta raden, bredvid varandra och längst till höger, i slutet.
7

Vrid nyckeln i Delta tändning. Plocka upp en penna och papper och vänta på att kontrollera motorn ljuset att förmedla felkoder via blinkande lampor.
8

Räkna antalet blinkningar och skriva ner dem. De två siffriga koder kommer att transporteras med långa och korta blinkningar. Till exempel kommer kod 12 vara en lång blinkning följt av två korta blinkningar. Det blir en paus mellan koduppsättningar. Kod 12 är alltid i början av denna process. Det är meningslöst, och du behöver inte skriva ner eller slå upp det.
9

Consult de resurser du kvar ovanpå instrumentbrädan. Titta speciellt för blinkkoder du antecknade tidigare. Om ingen av koderna du inspelade deal med ECM, då din Deltas datorn är i drift. Om du inte hittar ECM-relaterade fel, har du några alternativ. ECM själv kan behöva kopplas om. Det kan också behöva bytas ut. Om så är fallet, kör Delta i en General Motors-godkänd tekniker. Eftersom Delta är en äldre bil, kan hitta en ersättare ECM vara svårare då ersätta en modern bils dator-modul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67064.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.