Hur vill kolla Output Tändspole

Tändspolen förstärker spänningen som kommer från din bil batteri för att ge den gnista som krävs för att antända bränslet i motorns förbränningsrum. När en tändspole misslyckas, pluggar spänningen som matar gnista droppar. Din bil kommer att börja löpa grov eller inte vägrar att starta när tändspolen misslyckas. Kontrollera utsignalen från tändspolen kommer att säkerställa att problemet ligger i spolen och inte någon annan del av bilens tändsystem. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
3/8-tums spärrskaft
Isolerad koppartråd
Ohm mätare
Visa fler instruktioner
1

Dra en tändkabeln från ett tändstift. Bifoga en tändstiftshylsa på slutet av en 3/8-tums spärrskaft. Vrid tändstiftet moturs för att avlägsna den från motorn.
2

Avlägsna utgångsledningen från toppen av fördelarlocket. Anslut änden av den borttagna tändstiftet i den lösa änden av den utgående ledningen.
3

Hook ena änden av en isolerad koppartråd till den gängade änden av tändstiftet. Vrid om nyckeln i bilen. Knacka den lösa änden av koppartråden på marken inlägget av bilens batteri. Se upp för gnistor som kommer från tändstiftet varje gång du trycker på tråden. Stäng av bilens tändning.
4

Montera tändstiftet tillbaka i fordonets motor. Anslut distributören tråden till distributören.
5

Håll en positiv bly från en ohmmeter till den svarta kabeln som kommer från tändspolen. Placera änden av minuskabeln till den gröna kabeln på spolen. Ett tal mellan 0,4 och 0,6 på ohm mätarens display. Håll pluskabeln på batteriet utgång. Placera den negativa kabeln till den negativa polen på spolen. En arbetsgrupp spole visar siffror mellan 5000-7200 ohm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66128.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.