Avgassystem Läck Effekter

Problemen med avgaser läckor varierar beroende på storleken på läckan, har dess plats och vilken typ av insprutningssystemet bilen. Även om de flesta människor tror att avgaser läcker är lite mer än en källa till irriterande ljud, är sanningen att de kan påverka prestanda, bränsleekonomi, emissioner och utgöra en fara för den åkande. Buller

ljudnivå i samband med ett avgassystem läckage varierar med dess plats. I allmänhet kommer buller från ett läckande avgaser få starkare och skarpare med närhet till motorn. En läckande ljuddämparen kommer förmodligen bara producera en låg knota, en läckande mid-pipe i katalysatorn kommer att producera ett högt drone på motorvägshastigheter, och ett avgasgrenrör läckage avger en uttalad rap som stiger med RPM.

koloxidförgiftning

enskilt farligaste aspekten av ett avgassystem läckage är kolmonoxidförgiftning. Denna färglös och luktfri gas är en biprodukt av förbränning och, vid inandning, ersätter syrebärande hemoglobin i blodet. De omedelbara effekterna av kolmonoxidförgiftning är illamående, huvudvärk och kräkningar, följt av letargi, medvetslöshet och slutligen döden. EPA har dragit slutsatsen att en av fem fordon inblandade i en olycka kan ha förhöjda halter av kolmonoxid i kabinen, vilket i slutändan orsakade föraren att bli ouppmärksam. Koloxidförgiftning kan kännas igen av en spolas hy, och blod som är en klarröd (nästan orange) i färg.
Prestanda
p Om din bil producerades efter 1995 och har en avgas läcka uppströms från katalysatorn, då avgaserna läckan kommer nästan säkert leda till en minskning i prestanda. Detta kan inträffa på grund av att motorns lambdasonderna inte får korrekt information om motorns luft-bränsleblandning, vilket kommer att orsaka att motorn injicera mer eller mindre bränsle för att kompensera. Detta minskar motorns prestanda, särskilt i låg-RPM band.
Fuel Economy

prestanda Minskningen orsakades av en alltför rik bränsle tillstånd kräver att föraren använder en tyngre fot under körning, vilket oundvikligen kommer att leda till en minskning av bränsleförbrukningen.
Katalysator Meltdown

Katalysatorer använder en matris av metall för att omvandla un-bränt bränsle till mindre skadliga föreningar, men kan bara klara av så mycket. För mycket bränsle i avgasströmmen kommer att orsaka att omvandlarens inre temperatur att stiga över 500 grader, smältning och sprickbildning sin inre matris. Detta tillstånd kallas "converter härdsmälta" och kan vara extremt farligt. En överhettad Converter kan enkelt flash-antända närliggande brännbara, såsom olja, transmissionsolja och fett. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64659.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.