Felsökning 1998 Pontiac Grand AM

I 1998 års Pontiac Grand Am var en sportig coupé som presenterade en 2.4L fyrcylindrig motor. Fordonet var lastat med många vanliga funktioner, inklusive luftkonditionering, makt dörrlås, och passagerare och airbags förare. Valfria funktioner för bilen ingår en taklucka och fönster makt. Ibland kan du få problem med din Grand Am. Några av problemen kan lösas med grundläggande felsökning. Felsökning vanliga problem med Grand Am kan spara dig en resa till mekaniker. Saker du behöver
Styrservoolja
Funnel
Antifreeze
Vatten
Däck lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Check styrservoolja nivå i 1998 Pontiac Grand Am om du har svårt att vrida på ratten. Du bör också kontrollera effektnivåer Steering Fluid om du hör ett susande ljud när du vrider på ratten. Höj huven på din Grand Am och lokalisera kraftbehållare steering fluid nära motorn. Behållarens lock skall märkas "ATF." Rengör området runt locket och ta bort det. Om styrservoolja inte når fyllningen linjen på sidan av behållaren, tillsätt mer vätska tills den når linjen. Sätt på locket och sänk Grand Am huva.
2

Kontrollera kylvätskans nivå i Grand Am om bilen börjar att överhettas. Temperaturvarningsindikatorn på instrumentbrädan kommer att vara antingen på eller i närheten av "H" om bilen är överhettad. Stäng av bilen och låt den svalna innan du försöker kontrollera kylvätska nivåer. Höj Grand Am huva och leta kylvätskebehållaren på vänster sida av bilen. Locket av reservoaren skall märkas "Kylvätska." Ta bort locket och jämföra mängden vätska i behållaren till markeringen på sin sida. Om kylvätskenivån är låg, tillsätt en blandning av frostskyddsmedel och vatten till reservoaren. Blandningen ska vara 50/50. Sätt på locket och sänk huven.
3

Lägg luft till Grand Am s däck om bilen verkar rida hårdare eller dra åt sidan. Ojämn däcktryck kan göra en bil ride verkar svårt. Sätt en lufttrycksmätare lufttryck i en av Grand Am: s däckventiler. Kontrollera mätaren på mätaren för den mängd luft i däcket. Den rekommenderade däcktryck nivå för Grand Am är 32 psi. Om mätaren är lägre än den rekommenderade, tillföra luft till dina däck. Kontrollera alla däck på Grand Am och säkerställa däcken har rekommenderat trycknivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67844.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.