Felsökning av elsystem i en Chevy Cobalt

Infördes 2005, var Chevy Cobalt elsystem problematiskt för de första 2 åren, särskilt varningslamporna och startnyckeln. Förbättringar kom med 2007 års modell, och det ser ut som många av The Kinks har utarbetats. Om du äger en 2005 eller 2006 års modell, måste du veta vad du ska göra med det elektriska systemet quirks. Instruktioner
1

Ta ett par djupa andetag om din nyckel fastnar i tändningen. Detta är en av de vanligaste problemen Cobalt ägare har upplevt. Att tvinga nyckeln bara resulterar i en avbruten nyckel. Låt inte din återförsäljare berätta det är tändningen sensorn och magnetventilen eftersom risken är att problemet kommer tillbaka. Hela shifter aggregatet behöver bytas.
2

Överväg att ersätta hela säkringsdosan om de elektriska problem verkar aldrig sinande-strålkastare som vägrar att stänga, nödbroms och andra indikatorn blinka och CD-spelare med fel meddelanden för att nämna några.
3

Titta på din bränslemätare om du befinner dig slut på gas oväntat eller fylla upp för att finna att mätaren bara läser halvfullt. En defekt bränsle sensor är ett känt problem med 2006 Chevy Cobalt och behöver bytas ut.
4

Byt batteriet i fjärrkontrollen om du plötsligt börjar har problem med dörrar låsning och upplåsning på egen hand eller larmet går av när den inte borde.
5

Kolla problem om "check engine" lysa eller tänds intermittent. En återförsäljare mekaniker ska kunna plugga in din bil och få problemet kod för att diagnostisera och åtgärda problemet. Om lampan lyser och du känner sig relativt säker på att problemet har åtgärdats, fråga återförsäljaren om mekanikern rensat koden med datorn.
6

Håll ditt elsystem körs optimalt som din OnStar tjänst som nu är standard på Chevy Cobalt är beroende av det. Glöm om att göra en kopia av din bilnyckel som startnycklar har speciella koder. Att försöka starta din Cobalt med en kopia kommer att stänga av starter och bränsleinsprutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63771.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.