Felsökning av ett skrapande ljud i en 2004 Ford lastbil

Du kan ta din bil till en utbildad mekaniker för att ha ett skrapande ljud diagnosen, men detta kommer att kosta dig pengar. Eller du kan försöka diagnostisera problemet själv direkt från ditt hem garage utan att använda några speciella verktyg. Generellt sett någon gnisslande ljud kommer att orsakas av problem med bromsarna, hjullager, vattenpumpar, generatorer och /eller servostyrning pumps.Follow stegen i den här artikeln och du kommer att kunna räkna ut den gnisslande ljud själv utan hjälp av en mekaniker. Saker du behöver
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Slå på din bil. Märker när det skrapande ljud börjar, och om det börjar vid antändning, öppna huven. Men om skrapande ljud inte startar omedelbart, flyttar till det tredje steget.
2

pop din huva. Om du inte vet vad din generator, vattenpump och servopump ser ut, kolla din instruktionsbok. Med hjälp av en slang, sätta ena änden till örat och flytta den från din generator, vattenpump och servopump för att se om du kan avgöra var ljudet kommer ifrån. Om någon av dessa tre som orsakar buller, behöver den sannolikt reparation eller eventuellt även ersättare.
3

Kör din bil. Se till att lyssna noga när du trycker på bromsen. Om slipningen sker under ljus bromsning och ökar när du bromsar hårdare, är det möjligt att du har slitna bromsbelägg. Du kommer att kunna berätta detta själv genom att titta på dina bromsbelägg. Kontrollera din instruktionsbok igen om du behöver hjälp med att hitta dina bromsbelägg. Kontrollera att se hur mycket tjocklek återstår. Något mindre än ¼ tum anger att du måste byta ut dem.
4

Hålla körning för att se om ljudet inte orsakas av bromsning. Sväng höger och sedan vänster. Om du bara höra ljudet vid vändningar i viss riktning, är det troligt att problemet är ett hjullager. Om roterande sätt tystar bruset samtidigt som du vrider annat sätt gör det starkare, det är nästan säkert en hjullagerenheten fråga. Du måste visa en mekaniker direkt eftersom detta utgör en mycket allvarlig risk för din säkerhet.
5

Ta bilen till en mekaniker omedelbart om du inte har den know-how för att reparera bilen på din egna. Likaså, om du inte kan diagnostisera problemet på egen hand, se din mekaniker. De bör tillämpa din diagnostiska avgift till din reparation för dig. Om de inte kommer, leta efter en mekaniker som kommer för att få det bästa erbjudandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67278.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.